Preventieve gezondheidszorg

Pre-Advies 2005 van de Vereniging voor Gezondheidsrecht

Prof. mr. J.C.J. Dute, W. van den Ouwelant

Wat mag de burger voor wat betreft de preventieve gezondheidszorg van de overheid verwachten? En wat mag de overheid op dit terrein van de burger verlangen? Het antwoord op deze vragen vindt u in dit preadvies van de Vereniging voor Gezondheidsrecht.

  • Boek
  • 156 pagina's
  • Bestelcode 9789012107570
Omschrijving
Dit preadvies 2005 van de Vereniging voor Gezondheidsrecht behandelt twee centrale vragen: wat mag de burger voor wat betreft de preventieve gezondheidszorg van de overheid verwachten en wat mag de overheid op dit terrein van de burger verlangen?

In het eerste deel van dit boek bespreekt W. van den Ouwelant de achtergronden van het huidige stelsel van preventieve gezondheidszorg in ruime zin. Centraal staat daarbij de vraag wat de burger van de overheid mag verwachten. Dit mondt uit in een voorstel voor een nieuwe plaatsbepaling en vormgeving van dat stelsel, inclusief de consequenties op het vlak van wetgeving en organisatie.

In het tweede deel richt J.C.J. Dute zich op een specifiek onderdeel van dit brede gebied, te weten de preventie en bestrijding van infectieziekten. Daar speelt bij uitstek de vraag welke verplichtingen de overheid aan burgers op kan leggen. Dit deel bevat een bespreking van het huidige wettelijke instrumentarium, met aandacht voor grondrechtelijke en internationale aspecten. Daarbij komt ook de vraag aan de orde of de overheid wel een voldoende geschikt instrument in handen heeft om mogelijke rampen te bestrijden.

Ook interessant voor u
Geneesmiddelen en recht, het preadvies 2006 van de Vereniging voor Gezondheidsrecht. Klikt u hier voor meer informatie.
Product details
Bestelcode 9789012107570
Productsoort Boek
Aantal pagina's 156
Bestelvorm Losse verkoop
Ondertitel Pre-Advies 2005 van de Vereniging voor Gezondheidsrecht
Boeksoort W-boek
Levertermijn Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
Beschikbaarheid Leverbaar
NUR code 822
Auteur(s) Prof. mr. J.C.J. Dute W. van den Ouwelant

Uw bestelling

Preventieve gezondheidszorg
excl. btw € 32,80 incl. btw € 35,75
Levertijd: Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
  • Gratis verzending
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht