Procederen in Rijnvaartzaken

mr. W.E. Haak, Jhr. mr. B. de Savornin Lohman

De bevoegdheid van de Rijnvaartgerechten in Nederland, de behandeling van Rijnvaartzaken in eerste aanleg en de verhouding van de Akte van Mannheim tot de Europese Unie. Het is slechts een kleine greep uit de vele onderwerpen die aan bod komen in dit boek.

  • Boek
  • 292 pagina's
  • Bestelcode 9789012381116
Omschrijving
Deel 2 van de serie Monografieën Burgerlijk Procesrecht is bestemd voor het gebruik in de civielrechtelijke en strafrechtelijke procespraktijk van diegenen die te maken hebben met de binnenvaart op de Rijn.

Sedert het begin van de negentiende eeuw is de Rijn geïnternationaliseerd. In de Akte van Mannheim zijn garanties gegeven voor de vrije scheepvaart op de Rijn, ook in economische zin. De berechting van Rijnvaartzaken – de in de Akte van Mannheim genoemde civiele en strafzaken – is opgedragen aan Rijnvaartgerechten met de mogelijkheid van hoger beroep bij de Kamer van Beroep van de Centrale Commissie voor de Rijnvaart in Straatsburg dan wel bij een hoger gerecht in het land waar de uitspraak in eerste aanleg is gedaan. De Akte van Mannheim bevat speciale procedureregels.

Een overzicht wordt gegeven van de juridische implicaties voor de Nederlandse rechtspraktijk. Aan de orde komen de bevoegdheid van de Rijnvaartgerechten in Nederland, de behandeling van Rijnvaartzaken in eerste aanleg, de keus tussen twee rechtsgangen voor het hoger beroep, de samenstelling en werkwijze van de Kamer van Beroep in Straatsburg en de behandeling van Rijnvaartzaken in appel. Aandacht wordt besteed aan de verhouding van de Akte van Mannheim tot de Europese Unie.
De tekst van de Akte van Mannheim en van relevante wetten en reglementen zijn weergegeven in de bijlagen.

De auteurs zijn rechter in de Kamer van Beroep van de Centrale Commissie voor de Rijnvaart.

U kun ook kiezen voor een abonnement en ontvang 15% korting.
Product details
Bestelcode 9012381118
Productsoort Boek
Aantal pagina's 292
Bestelvorm Losse verkoop
Boeksoort W-boek
Levertermijn Voor 12.00 uur besteld, morgen in huis – Printing on demand
Beschikbaarheid Leverbaar
NUR code 822
Serie naam Monografieën Burgerlijk Procesrecht
Auteur(s) mr. W.E. Haak Jhr. mr. B. de Savornin Lohman

Uw bestelling

Procederen in Rijnvaartzaken
excl. btw € 49,53 incl. btw € 52,50
Levertijd: Voor 12.00 uur besteld, morgen in huis – Printing on demand
  • Gratis verzending
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht