Productverantwoordelijkheid in de levensmiddelenketen 2018

Editie 2018

Heereluurt Heeres

Productverantwoordelijkheid in de levensmiddelenketen richt zich in de eerste plaats op levensmiddelenproducenten. Maar ook juristen, advocaten, docenten, consumenten, studenten en geïnteresseerden in productverantwoordelijkheid, -veiligheid en -aansprakelijkheid zullen er veel nuttige informatie in aantreffen.

  • Boek
  • 268 pagina's
  • Bestelcode 9789012402118
Omschrijving
Levensmiddelenproducenten zijn verantwoordelijk voor het op de markt brengen van veilige levensmiddelen en producten. Is dat niet het geval dan is de producent verplicht actie te ondernemen.
Is een levensmiddel gebrekkig of onveilig, dan moet de consument worden gewaarschuwd of het levensmiddel worden teruggeroepen (‘recall’). Gebeurt dit niet tijdig dan loopt de producent het risico aansprakelijk te zijn voor opgetreden schade. Het is dus in het belang van de producent om veilige levensmiddelen op de markt te brengen. Ook heeft de producent een verantwoordelijkheid voor de door hem gebruikte verpakkingen betreffende het terugdringen van de milieueffecten.
De verantwoordelijkheid begint al bij het ontwikkelen van levensmiddelen en producten en blijft bestaan tijdens én na de productiefase: eenmaal op de markt gebracht is de producent verplicht het gebruik van het product te blijven volgen. Over al deze fasen bevat dit boek uitgebreide informatie. Soms gaat het echter, ondanks alle zorgvuldigheid, toch mis. Onveilige levensmiddelen hebben geleid tot schade. Wat zijn de consequenties? Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering kan de schade dekken. Dit boek zet ze op een rij. Ook de consument heeft een eigen verantwoordelijkheid die we in dit boek verduidelijken.
Product details
Bestelcode 9789012402118
Productsoort Boek
Aantal pagina's 268
Bestelvorm Losse verkoop
Ondertitel Editie 2018
Boeksoort W-boek
Levertermijn Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
Beschikbaarheid Leverbaar
Publicatiedatum 19-03-2018
NUR code 820
Serie naam Praktijkgidsen WAAR & WET
Auteur(s) Heereluurt Heeres
Editie 2018

Uw bestelling

Productverantwoordelijkheid in de levensmiddelenketen 2018
excl. btw € 74,19 incl. btw € 80,87
Levertijd: Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
  • Gratis verzending
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht