RA-reeks - Toegang tot de Rijksbegroting

De rijksbegroting is het resultaat van het begrotingsproces. Maar binnen welke kaders speelt het begrotingsproces zich af? Hoe zijn ze verankerd, technisch en organisatorisch? Dit boek geeft antwoord op veelgestelde vragen over de rijksbegroting.

  • Boek
  • 220 pagina's
  • Bestelcode 9789012105460
Omschrijving
De rijksbegroting is voor velen ontoegankelijk. Toch zou iedereen een goed zicht moet kunnen hebben op de financiële vertaling van het beleid dat de rijksoverheid voert. Inzicht in de rijksbegroting is noodzakelijk voor degenen die beleidsbeslissingen nemen, maar ook voor degenen die het beleid voorbereiden, uitvoeren en controleren.

Inzicht in de rijksbegroting is in ieder geval nodig voor degenen die beslissingen voorbereiden of nemen over de inzet van middelen die collectief worden opgebracht. Verder mag iedereen verlangen dat er achteraf informatie beschikbaar komt die aantoont dat die middelen ook nuttig, het liefst zo nuttig mogelijk zelfs, zijn ingezet.

Kortom, dit boek is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in de ontmoetingsplaats ‘Rijksbegroting’ waar keuzes worden gemaakt over beleid en geld in de collectieve sector.

De rijksbegroting is het resultaat van het begrotingsproces. Maar binnen welke kaders speelt het begrotingsproces zich af? Hoe zijn ze verankerd, technisch en organisatorisch?
Wie spelen welke rol in het begrotingsproces: wat doen regering, Staten-Generaal, Algemene Rekenkamer, ministers en hun ambtenaren in dit verband? In antwoord op deze vragen nemen auteurs die er zelf een rol in vervullen u mee.
Product details
Bestelcode 9012105463
Productsoort Boek
Aantal pagina's 220
Bestelvorm Losse verkoop
Boeksoort W-boek
Prijs incl. BTW 33.08
Levertermijn Voor 12.00 uur besteld, morgen in huis – Printing on demand
Beschikbaarheid Leverbaar
Beschikbaarheidcode
Handmatig N

Uw bestelling

RA-reeks - Toegang tot de Rijksbegroting
excl. btw € 31,21 incl. btw € 33,08
Levertijd: Voor 12.00 uur besteld, morgen in huis – Printing on demand
  • Online geen verzendkosten
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht