Schadevergoeding voor gewezen verdachten (Praktijkcahiers Strafrecht dl. 6)

Mr. H.E.G. Peters

Dit deel van Praktijkcahiers Strafrecht behandelt de schadevergoeding na voorlopige hechtenis en de vergoeding van de kosten rechtshulp na een strafzaak. Het is een ideaal naslagwerk waarin u theorie en jurisprudentie snel terug vindt.

  • Boek
  • 84 pagina's
  • Bestelcode 9789012380089
Omschrijving
De serie Praktijkcahiers Strafrecht biedt u een snelle ingang tot het nationale en internationale strafrecht. U krijgt antwoorden op de vragen waarmee u in uw dagelijkse praktijkuitoefening te maken hebt. Elk cahier wordt geactualiseerd zodra de ontwikkelingen rond het thema dit noodzakelijk maken.

De auteurs van de praktijkcahiers zijn specialisten op het gebied van de door hen behandelde thema’s. Zij hebben zich bovendien met name bewezen in de praktijk van de advocatuur. Daar waar nodig werken de auteurs samen met specialisten uit de wetenschap, de rechterlijke macht en het Openbaar Ministerie.

Het zesde deel van de serie behandelt de schadevergoeding na voorlopige hechtenis en de vergoeding van de kosten rechtshulp na een strafzaak. Er bestaat veel verschil in opvatting rondom de uitleg van de relevante wettelijke bepalingen en in de praktijk worden vaak verschillende uitgangspunten voor de bepaling van de hoogte van de vergoedingen gehanteerd. Dat leidt tot een versnipperd beeld over het hele land. De auteur behandelt uitgebreid de theorie van de huidige wettelijke regelingen, gaat in op de civielrechtelijke mogelijkheden om schadevergoeding te vorderen, bespreekt uitgebreid de jurisprudentie, die is bijgewerkt tot mei 2008, en gaat ook in op de komende wetgeving. Hierdoor is dit deel een ideaal naslagwerk waarin u snel de theorie terug vindt, gemakkelijk de jurisprudentie er bij zoekt en dat alles ook met een blik op de toekomstige wetgeving.

Henk Peters is strafrechtadvocaat, rechter plaatsvervanger aan de rechtbank in Amsterdam en lid van de Raad voor de Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming.

Klikt u hier voor meer informatie over de gehele reeks Praktijkcahiers Strafrecht.

TIP! Bezoek dé portal voor strafrechtprofessionals, www.tijdschriftstrafblad.nl/site/
Met www.tijdschriftstrafblad.nl heeft u op ieder moment van de dag zicht op de allerlaatste ontwikkelingen die van belang zijn voor uw praktijk, waar en wanneer u maar wilt. We bieden u het belangrijkste nieuws op het gebied van wet- en regelgeving, jurisprudentie en commentaren. Daarnaast vindt u hier alle informatie over vakliteratuur en evenementen.
Product details
Bestelcode 9789012380089
Productsoort Boek
Aantal pagina's 84
Bestelvorm Losse verkoop
Boeksoort W-boek
Levertermijn Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
Beschikbaarheid Leverbaar
Publicatiedatum 29-10-2008
NUR code 824
Serie naam Praktijkcahiers Strafrecht
Redactie Jan Boksem Rob van der Hoeven Pieter van der Kruijs Ties Prakken Taru Spronken
Auteur(s) Mr. H.E.G. Peters

Uw bestelling

Schadevergoeding voor gewezen verdachten (Praktijkcahiers Strafrecht dl. 6)
excl. btw € 24,54 incl. btw € 26,75
Levertijd: Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
  • Gratis verzending
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht