Uw bestelling

Tekst&Toelichting Arbeidstijdenwet 2013/2014
excl. btw € 74,29

Levertijd: 4 tot 5 werkdagen – Printing on demand

  • Online geen verzendkosten
  • Veilig betalen: factuur bij levering
  • 14 dagen retourrecht

Tekst&Toelichting Arbeidstijdenwet 2013/2014

Arbeidstijdenwetgeving toegelicht

J. van Drongelen, D.J.J. Korver

Wilt u de materie van de arbeids- en rusttijden in zijn volle omvang kunnen vatten, dan is kennis vereist van een aantal rechtsgebieden. Deze rechtsgebieden met hun specifieke aspecten vindt u in het Handboek Arbeidstijdenwet.

  • Boek
  • 320 pagina's
  • Bestelcode 9789012577922
Omschrijving
De kern van de Arbeidstijdenwet wordt gevormd door de regeling van de arbeids- en rusttijden. Hierbij staan de normen voor de minimale rusttijd en de maximale arbeidstijd centraal. Bij deze normering wordt een onderscheid gemaakt tussen jeugdige werknemers en werknemers van 18 jaar of ouder. Vooral bij de invulling ervan en de afwijkingsmogelijkheden die mogelijk worden gemaakt, speelt het begrip ‘collectieve regeling’ een belangrijke rol. Denk daarbij aan onder meer de cao of de schriftelijke overeenstemming tussen de werkgever en de ondernemingsraad.

In het Handboek Arbeidsdtijdenwet is allereerst ruime aandacht besteedt aan de totstandkoming en de handhaving van de wet. Vervolgens worden de in de Arbeidstijdenwet gegeven voorschriften artikelsgewijs toegelicht.
Daarnaast zijn de afwijkingsmogelijkheden die het Arbeidstijdenbesluit mogelijk maken in de artikelsgewijze toelichting bij de verschillende onderdelen van de wet opgenomen. Hierdoor is alle informatie over een bepaald onderdeel van de arbeids- en rusttijdenonderwerpen bij elkaar te vinden. Zo is de regeling van de aanwezigheidsdienst, die in het Arbeidstijdenbesluit is neergelegd, te vinden bij de toelichting van de in de wet geregelde consignatie.

Voordelig abonnement
Met een abonnement op het Handboek Arbeidstijdenwet beschikt u automatisch over de meest recente informatie. U bent dan altijd verzekerd van de laatste, geheel herziene editie. Bovendien is de abonnementsprijs aanzienlijk lager dan de normale verkoopprijs: u krijgt een korting van circa 15%.
Product details
Bestelcode 9012577926
Productsoort Boek
Aantal pagina's 320
Bestelvorm Losse verkoop
Ondertitel Arbeidstijdenwetgeving toegelicht
Boeksoort W-boek
Levertermijn 4 tot 5 werkdagen – Printing on demand
Beschikbaarheid Leverbaar
Publicatiedatum 24-07-2013
NUR code 825
Auteur(s) J. van Drongelen D.J.J. Korver