Uw bestelling

Teksten & Toelichting Wet ter voorkoming van Witwassen en Financieren van Terrorisme.
excl. btw € 50,52

Levertijd: Voor 12.00 uur besteld, morgen in huis – Printing on demand

  • Online geen verzendkosten
  • Veilig betalen: factuur bij levering
  • 14 dagen retourrecht

Teksten & Toelichting Wet ter voorkoming van Witwassen en Financieren van Terrorisme.

mr. A.T.A. Tilleman

Dit boek bevat een heldere en afgestemde selectie van de Nederlandse anti-witwasregelgeving. Inclusief een praktisch tien stappenplan om te voldoen aan alle verplichtingen met betrekking tot het cliëntenonderzoek en de meldingsplicht.

  • Boek
  • 336 pagina's
  • Bestelcode 9789012383448
Omschrijving
Teksten en toelichting Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme bevat een voor de vrije beroepsbeoefenaar alsmede voor andere (financiële) instellingen afgestemde selectie van de Nederlandse anti-witwasregelgeving. De uitgave is een compacte verzameling van Europese richtlijnen, wettekst met parlementaire toelichting en jurisprudentie, als ook lagere regelgeving. Daarnaast bevat de pocket de voor de praktijk zeer nuttige specifieke leidraden WWFT die door de verschillende toezichthouders zijn samengesteld. Het aan de binnenzijde van de voor- en achterkaft opgenomen tien stappenplan vormt ten slotte een praktische ondersteuning om te voldoen aan de verplichtingen met betrekking tot het cliëntenonderzoek en de meldingsplicht.

Auteurs
Mr. A.T.A. Tilleman LL.M. is werkzaam bij het Bureau Financieel Toezicht en daarnaast actief als academisch onderzoeker en docent. Bij het BFT is hij betrokken bij wetgevingstrajecten met name op het gebied van de anti-witwasregelgeving en tuchtrecht voor notarissen en gerechtsdeurwaarders. Hij voert in dat kader regelmatig tuchtprocedures. Daarnaast verzorgt hij presentaties en publiceert hij in Nederlandse en Engelse juridische vakbladen. Hij is lid van de Raad van Advies van het Tijdschrift ‘Compliance & Toezicht’. Voorheen was hij werkzaam als advocaat in de internationale en nationale praktijk, alsook bedrijfsjurist bij De Nederlandsche Bank en British Aerospace te Groot Brittannië. Hij voltooide twee Grotius specialisatieopleidingen en de opleiding forensische accountancy na zijn afstuderen in Nederland en Groot Brittannië.

Mr. D.S. Kolkman is werkzaam als toezichthouder bij het Bureau Financieel Toezicht. Hij voert onderzoeken uit bij notarissen, accountants, belastingadviseurs en administratiekantoren in het kader van de naleving van de WWFT. Daarnaast verzorgt hij regelmatig presentaties en artikelen in diverse tijdschriften over het voorkomen van witwassen en financiering van terrorisme. Voorheen was hij acht jaar werkzaam als belastingadviseur in de internationale praktijk bij Deloitte en PWC. In 2006 heeft hij de postdoctorale opleiding forensische accountancy van de Universiteit Nyenrode en Universiteit Leiden afgerond.

Mr. P.C. Speekenbrink is momenteel werkzaam als senior beleidsadviseur bij de Financial Intelligence Unit – Nederland. Hij schrijft met enige regelmaat artikelen en geeft presentaties. Daarnaast is hij actief in internationaal verband in het kader van de aanpak van financieel economische criminaliteit, in het bijzonder witwassen en de financiering van terrorisme. Voorheen was hij werkzaam bij het Korps Landelijke Politiediensten en het Ministerie van Justitie. Hij doceerde tevens bij de SSR en de Politieacademie.
Product details
Bestelcode 9012383447
Productsoort Boek
Aantal pagina's 336
Bestelvorm Losse verkoop
Boeksoort W-boek
Levertermijn Voor 12.00 uur besteld, morgen in huis – Printing on demand
Beschikbaarheid Leverbaar
NUR code 820
Auteur(s) mr. A.T.A. Tilleman