Teksten wetgeving gezondheidsproducten

editie 2015

mr. K. van Lessen Kloeke

Deze pocket bevat de teksten van de Europese en nationale regelgeving met betrekking tot gezondheidsproducten en gezondheidsbevorderende voedingsmiddelen, inclusief zelfregulering.

  • Boek
  • 1146 pagina's
  • Bestelcode 9789012394956
Omschrijving
De regelingen zijn voorzien van verklarende kantnoten en een uitgebreid trefwoordenregister, en worden voorafgegaan door een uitgebreide inleiding waarin onder meer wordt ingegaan op de rechtspraak over de afbakening tussen geneesmiddelen, levensmiddelen, medische hulpmiddelen en cosmetica.

Verder wordt in de inleiding aandacht besteed aan (de onderbouwing van) claims. De opgenomen wet- en regelgeving is bijgewerkt tot 1 januari 2015. Met nadien doorgevoerde wijzigingen en ontwikkelingen is derhalve geen rekening gehouden.

Over de auteur
Koosje van Lessen Kloeke is partner bij het advocatenkantoor Leijnse Artz. Zij is gespecialiseerd in life sciences, met een nadruk op de gereguleerde gezondheidszorg. In dat kader adviseert en procedeert zij op het gebied van (humane en veterinaire) geneesmiddelen, medische hulpmiddelen, gezondheidsproducten, producten voor bijzondere voeding, levensmiddelen, cosmetica en biociden. Daarbij richt Koosje zich voornamelijk op kwesties in verband met klinisch onderzoek, markttoelating, farmacovigilantie, prijsstelling en vergoeding, reclame, voedings- en gezondheidsclaims en afbakeningskwesties. Koosje publiceert regelmatig in vakbladen en is (co)auteur van het commentaar bij de Geneesmiddelenwet in Tekst & Commentaar Gezondheidsrecht. Ook geeft zij regelmatig lezingen en workshops op het gebied van life sciences, onder meer als docent bij het Juridisch PAO Utrecht en als docent bij het Juridisch PAO Leiden. Verder is Koosje medeoprichter en bestuurslid van de Vereniging Farmacie en Recht.
Product details
Bestelcode 9012394953
Productsoort Boek
Aantal pagina's 1146
Bestelvorm Losse verkoop
Ondertitel editie 2015
Boeksoort W-boek
Levertermijn Voor 12.00 uur besteld, morgen in huis – Printing on demand
Beschikbaarheid Leverbaar
NUR code 820
Redactie Bert van der Tang
Auteur(s) mr. K. van Lessen Kloeke

Uw bestelling

Teksten wetgeving gezondheidsproducten
excl. btw € 108,96 incl. btw € 115,50
Levertijd: Voor 12.00 uur besteld, morgen in huis – Printing on demand
  • Gratis verzending
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht