Themakatern leerplicht-en RMC administratie

Themakatern: Regelingen Leerplicht
Leerplicht- en RMC-Administratie

  • Boek
  • 68 pagina's
  • Bestelcode 9789012130943
Omschrijving
Themakatern: Regelingen Leerplicht
Leerplicht- en RMC-Administratie


De Leerplichtwet 1969 verplicht de ouders of verzorgers ervoor te zorgen dat de jongere als leerling op een school is ingeschreven en dat de jongere de school na inschrijving geregeld bezoekt.

Leerplichtadministratie is een essentieel instrument om het doel van de Leerplichtwet 1969 te bereiken. Door een vergelijking te maken tussen de bevolkingsadministratie en de leerplichtadministratie– met daarin vermeld de in- en uitschrijvingen van de scholen – kan worden nagegaan in welke gevallen de jongere niet is aangemeld of ingeschreven als leerling op de school (absoluut verzuim). Ook de ongeoorloofde afwezigheid van de jongere wordt zichtbaar
dankzij de leerplichtadministratie.

De leerlingadministratie is tevens van wezenlijk belang voor de vaststelling van de bekostiging van de school. In het Themakatern van Regelingen Leerplicht: Leerplicht- en RMC-Administratie komt ook de RMC-administratie aan de orde. Deze administratie spelt een hoofdrol in het voorkomen en bestrijden van het voortijdig schoolverlaten. Ook wordt aandacht besteed aan een recent wetsvoorstel dat voorziet in een uniforme procedure voor het melden van leerlingen die verzuimen via de Informatie Beheer Groep (IB-groep).

In het Themakatern van Regelingen Leerplicht: Leerplicht- en RMC-Administratie wordt ook aandacht besteed aan het wetsvoorstel TK, 2008-2009, 31 829. Het doel van dit wetsontwerp is de procedure voor het melden van verzuim van leerlingen en deelnemers aan gemeenten door scholen en instellingen te vereenvoudigen en de informatieverstrekking aan gemeenten over dat verzuim te verbeteren.

Correctie pagina 53
Tot onze spijt is er een fout geslopen in deze uitgave. Op pag. 53 wordt in de tweede alinea, eerste zin ten onrechte gesproken over de huidige partiële leerplicht. De partiële leerplicht is vervallen per 1 augustus 2007.
De zin moet luiden: Eén van de maatregelen is de invoering van de kwalificatieplicht per 1 augustus 2007, ter vervanging van de partiële leerplicht.
Product details
Bestelcode 9012130948
Productsoort Boek
Aantal pagina's 68
Bestelvorm Losse verkoop
Boeksoort W-boek
Levertermijn Voor 12.00 uur besteld, morgen in huis – Printing on demand
Beschikbaarheid Leverbaar

Uw bestelling

Themakatern leerplicht-en RMC administratie
excl. btw € 34,32 incl. btw € 36,38
Levertijd: Voor 12.00 uur besteld, morgen in huis – Printing on demand
  • Gratis verzending
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht