Gezocht:

‘digital marketeer’

t.b.v. ELS, standplaats in Den Haag

(40 uur per week)

 

ELS (Editions Lefebvre Sarrut), een internationaal opererende, juridische uitgeverij, met vestigingen in onder meer Spanje, Italië en Nederland (Sdu Uitgevers) is bezig met een opmars op het web en zoekt daarvoor een gekwalificeerde, juridische oriënteerde marketeer met duidelijke online affiniteit en expertise, die wil bijdragen aan een nieuw initiatief.

Met het opzetten van een online dienst voor consumenten en het MKB wil ELS haar strategie verbreden met nieuwe vormen van content en een innovatieve marktbenadering. ELS zal deze nieuwe dienst voor heel Europa ontwikkelen, te beginnen met Frankrijk, Spanje én Nederland.

Welke ‘Digital marketeer’ zoeken wij?
We zoeken voor indiensttreding per september 2016 een marketing talent voor het online exploiteren van legal guidance- en modellencontent. Als marketeer ben je initiatiefnemer en ontwerper van alle digitale marketing campagnes die nodig zijn voor de exploitatie van deze content. De werkzaamheden zullen onder meer bestaan uit het (mede) ontwerpen en ontwikkelen van de site en commerciële campagnes, gericht op de Nederlandse markt. Je bent de drijvende kracht achter een zo optimaal mogelijk bereik en uitstekende vindbaarheid middels SEO, Adwords, Adsense, RTB etc. Daarnaast ben je in commercieel opzicht de accountmanager voor externe strategische partners zoals advocatenkantoren en MKB-adviseurs en verzorg je commerciële initiatieven als backlinking, affiliation etc.


Je profiel
Om in aanmerking te kunnen komen voor deze functie heb je een gerichte marketingopleiding afgerond en beschik je over minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring op het gebied van digitale marketing, waarbij groei van traffic centraal staat. Je bent volledig thuis in alle actuele digitale ontwikkelingen en gespecialiseerd in het gebruik van SEA-methoden. Bekendheid met het Nederlandse rechtssysteem is een duidelijke pre. Je beschikt over een sterk analytisch vermogen en begrijpt de waarde van juridische content en modellen voor eindgebruikers. Ten slotte beheers je de Engelse taal uitstekend en lijkt het je een uitdaging om onderdeel uit te maken van een pioniersteam dat dit nieuwe initiatief met grote ambitie zal uitrollen over Europa.


Je rapporteert aan de Europese projectdirecteur.

Voor inhoudelijke vragen kan je terecht bij Arnold Kooistra, Hoofd P&O bij Sdu Uitgevers, tel. 06-22567911. Je Engelstalige reactie kan je zenden aan sollicitatie@sdu.nl.