IT manager

Als manager IT ben je verantwoordelijk voor het optimaliseren van het IT-landschap van Sdu, waaronder alle operationele systemen en business software. Kernwoorden in het takenpakket zijn innovatie, ontwikkeling en het dagelijkse reilen en zeilen in het IT domein. Je bent partner van gebruikers, directie en het management bij informatisering vraagstukken en je weet deze naar concrete oplossingen te vertalen.

Wie ben je?

Samen met je team maak je plannen om de medewerkers en klanten van Sdu goed te faciliteren, waarbij je ook oog hebt voor de kosten en kwaliteit. Je draagt zorg voor een efficiënte implementatie van de plannen en een excellente dagelijkse operatie. Als Manager IT is het belangrijk dat je zelf brede ervaring hebt binnen de IT sector en bij voorkeur in een online omgeving. Het is belangrijk dat je goed kunt schakelen tussen beleid, uitvoering (richting medewerkers) en communicatie richting hoger management. Wij investeren veel in het creëren van een agile en lean IT organisatie, dus aan jou de taak om dit verder te brengen. Je hebt er lol in om veel te sparren met je team en waar nodig met raad en daad bij te staan. Je beseft dat een moderne IT afdeling zowel sturend als faciliterend is en weet daar goed invulling aan te geven richting je stakeholders. Meedenken in lokale en internationale architectuur is voor jou een leuke aanvulling in je functie. Je focus ligt grotendeels in Nederland, maar frequent reizen naar België en Frankrijk zie je als een leuke bijkomstigheid. De Manager IT is lid van het OMT van Sdu en rapporteert aan de CIO van Sdu.

Om deze rol goed te kunnen vervullen:

  • Heb je een HBO of WO opleiding richting ICT, of bedrijfskunde met affiniteit voor ICT, afgerond.
  • Heb je ruime ervaring in agile, scrum en Lean IT management. Ben je zelf werkzaam geweest in een uitvoerende rol als ICT professional én heb je werkervaring in een management rol. Onze voorkeur gaat uit naar een persoon met minimaal vijf jaar ervaring als manager IT of in een vergelijkbare functie.
  • Beschik je over de nodige ervaring met diverse platformen, zoals Drupal, .Net omgevingen, onlines en ERP/CRM oplossingen, etc.
  • Functioneer je uitstekend in een innovatieve, resultaatgerichte en dynamische organisatie, waarbij je goed onder tijdsdruk kunt werken en je flexibel bent in je werktijden.
  • Heb je bij voorkeur je werkervaring opgedaan in een middelgrote profit organisatie.

Wat bieden we?

Een marktconform salaris, afhankelijk van opleiding en werkervaring, aangevuld met een deels winstafhankelijke eindejaarsuitkering. Daarnaast hebben we een prima pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een persoonlijk keuze budget waarmee je bijvoorbeeld kunt sparen voor extra verlof of je vakantiegeld flexibel kunt laten uitbetalen. Onze arbeidsvoorwaarden zijn gebaseerd op de CAO voor het Uitgeverijbedrijf. Wij zijn gevestigd in Den Haag, op loopafstand van het Centraal Station. Binnen Sdu is LINK actief, een platform gericht op de jonge professional die zich wil ontwikkelen: leren, inspireren, netwerken.

Solliciteren

Linda de Vries
 

“Elke dag bezig zijn met wat klanten echt nodig hebben voor hun werk en dat ook nog samen mogen ontwikkelen, dat is pas ondernemen!”

Linda de Vries, Segmentmanager