Lead developer

Sdu zit midden in een grote ontwikkeling. De markt om ons heen is zeer veranderlijk en dat leidt tot veel innovatieve plannen. Om deze reden krijgt onze IT-afdeling een meer centrale rol binnen de organisatie. En dat begint met het opnieuw vormgeven en opbouwen van geavanceerd systemen. Deze systemen vormen de basis van al onze klantproposities en zal zich ook moeten vertalen naar een nieuwe invulling voor onze digitale klantomgeving.

Wij zijn daarom op zoek naar een:

Lead Developer (36 uur)

Als Lead Developer ben je verantwoordelijk voor het beheer en de doorontwikkeling van de contentverwerkingsketen. De keten is ontwikkeld in Scala en gebaseerd op het Play framework en Akka. De keten heeft veel interactie met andere systemen. De content wordt voornamelijk gepresenteerd in XML formaat. Dit is een Sdu uniek platform en tijdens je werk zul jij je ontwikkelen tot een expert op dit gebied. Je hebt een centrale rol in het internationale Scrum team en je bent verantwoordelijk voor de kwaliteit van het door het team opgeleverde eindresultaat.

Als Lead Developer denk je mee over de architectuur, de haalbaarheid van oplossingen en de requirements. Je bent in staat om hier naar te kijken door de bril van de interne klant en de eindgebruiker. Met andere woorden: je weet ‘Business naar IT’ te vertalen en niet andersom. De ontwikkeling van de applicatie doe je samen met een internationaal development team. Om dit alles voor elkaar te krijgen, moet je het werk dus goed plannen en de voortgang en kwaliteit van de gehele applicatie waarborgen. Daarnaast vind je het ook interessant de ontwikkelingen op gebied van internettechnologie te volgen en probeer je hieruit te destilleren wat voor Sdu van belang is en in de praktijk toegepast kan worden. Kortom een uitdagende functie in een groeiende markt. Je werkt voor toonaangevend bedrijf en ziet resultaat van je werk.

Waar moet je als Lead Developer aan voldoen?
De nieuwe collega die wij zoeken heeft de volgende kwaliteiten:

 • (minimaal) HBO werk- en denkniveau.
 • Enige jaren relevante professionele werkervaring als Lead developer.
 • Enige jaren ervaring met Java vereist, kennis van Scala is een pré.
 • Ervaring met GIT en GIThub gewenst. Kennis van XHTML, XSLT, HTML 5, XML en JSON.
 • Kennis van CSS 3 en Javascript.
 • Affiniteit met content is een pré.
 • Ervaring met de SCRUM-werkwijze.
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, kan complexe materie uitleggen op een toegankelijke manier.
 • Je beschikt over goede analysevaardigheden en overtuigingskracht om mensen te overtuigen van jouw visie.
 • Je bent flexibel, klantgericht, toont initiatief en bent een echte teamplayer.
 • Goede beheersing van Nederlands en Engels.
 • Ervaring met Linux gewenst.
 • Ervaring met Test-driven development is een pré.


Wie ben je?
 
We zoeken hiervoor IT professionals die ons willen helpen in deze spannende tijden. Ben jij een door de wol geverfde professional, dan hebben wij een zeer boeiende uitdaging waar jij je de komende jaren in vast kan bijten. Afhankelijk van de fase van jouw carrière, hebben we een medior/seniorrol waarin je je kennis en ervaring op dit gebied actief toepast en deelt met je collega’s. Je bent Iemand die ownership toont in de eerste plaats dat van je eigen ontwikkelingen maar daarnaast ook het succes van de hele afdeling ondersteunt. In je werk zoek je een combinatie van hands-on en sturende werkzaamheden. Daarbij zoek je actief het overleg en de afstemming op met collega’s en softwareleveranciers.

Service- en oplossingsgericht denken is je natuur en staat altijd klaar voor ‘jouw klant’ en je collega’s. Wat hebben wij jouw te bieden naast een uitdagende veranderende omgeving? Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Mogelijkheden je verder te ontwikkelen binnen je vakgebied. Een persoonlijk keuzebudget van 10% per maand (de vakantietoeslag maakt hier onderdeel van uit) waarmee je bijvoorbeeld kunt sparen voor extra verlof of tussentijdse uitbetaling. Een vaste eindejaarsuitkering van 4% en een winstdeling van maximaal 6% (afhankelijk van de bedrijfsresultaten). Een 36-urige werkweek en 23 vakantiedagen.

Meer weten?
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Sidney de Vries (IT Manager), telefoon 070-378 95 51. Ben je enthousiast geworden? We ontvangen graag je cv en motivatiebrief, bij voorkeur per e-mail, op sollicitatie@sdu.nl  o.v.v. Lead Developer referentienummer I015

Solliciteer direct

Johnathan Juliana
 

“Voor mensen met passie is er altijd een markt!”

Johnathan Juliana, Accountmanager