Gezocht: Legal Editor

 

t.b.v. ELS, standplaats in Den Haag (36 uur per week)

 

Met het opzetten van een online dienst voor consumenten en het MKB wil ELS haar strategie verbreden met nieuwe vormen van content en een innovatieve marktbenadering. ELS zal deze nieuwe dienst voor heel Europa ontwikkelen, te beginnen met Frankrijk, Spanje én Nederland.

Welke ‘Legal editor’ zoeken wij?

We zoeken nog één ‘editor’, die samen met twee collega’s zorg draagt voor het maken van guidance en modellen content. De werkzaamheden zullen onder meer bestaan uit het creëren van nieuwe ‘templates’ voor standaarddocumenten zoals brieven, contracten en formulieren. Ook het ontwerpen van beslisbomen om gebruikers door middel van vraag en antwoord door complexe materie te loodsen behoort tot het takenpakket.

Je profiel

Om in aanmerking te kunnen komen voor deze functie heb je in ieder geval een masteropleiding aan een Nederlandse rechtenfaculteit voltooid. Bekendheid met het civiele recht, maar ook met de belangrijkste modellen en overeenkomsten uit het arbeidsrecht is noodzakelijk. Kennis van fiscaal recht en/of ondernemingsrecht is een pré.

Je beschikt aantoonbaar over een sterk analytisch vermogen. Je kan je goed inleven in de vragen die gebruikers zich stellen en hebt een sterke affiniteit met digitale werkomgevingen. Ten slotte beheers je de Engelse taal uitstekend en lijkt het je een uitdaging om onderdeel uit te maken van een pioniersteam dat dit nieuwe initiatief met grote ambitie zal uitrollen over Europa.

Je rapporteert aan de Europese projectdirecteur. Voor inhoudelijke vragen kan je terecht bij Michael Kruyswijk, senior editor bij ELS Partnership B.V., via telefoonnummer 06-54 67 08 85 of e-mail: m.kruyswijk@sdu.nl.

Je Engelstalige reactie kun je zenden aan sollicitatie@sdu.nl.