Tot de doelgroepen van Sdu behoren onder andere HSE functionarissen en brandweercommandanten die wij met onze informatie helpen om veilig om te gaan met chemische stoffen. Voor onze gerenommeerde uitgave Chemiekaarten zijn wij in verband met uitbreiding van ons team op zoek naar een

Vakredacteur Medische Toxicologische Veiligheid Chemiekaarten (24 uur)

In deze functie ben je primair verantwoordelijk voor de medisch-toxicologische inhoud van de Chemiekaarten online en het Chemiekaartenboek. Centraal staan de beoordeling en interpretatie van beschikbare gegevens van stoffen met als doel om bruikbare informatie over de gezondheidsgevaren van deze stof te geven. Dit doe je middels (compacte) standaard (H-)zinnen die in grote mate overeenkomen met de toxicologische eindpunten van de GHS classificatie c.q. CLP-indeling. Hierbij beoordeel je – waar nodig in overleg met de medische wetenschappelijke commissie – de juistheid van verschillende broninformatie, voer je de stofgegevens in de ExEss database en stel je het medische deel van chemiekaarten op.

Daarbij maak je gebruik van de principes van standaardzinnen en/of de algoritmen in de database. Je werkt samen met je collega vakredacteur om tot een revisie, update of nieuwe chemiekaart te komen, uiteraard houd je actief de medische vakliteratuur voor het indelen van chemische stoffen bij. Tot slot creëer en onderhoud je actief je netwerk met o.a. auteurs van Sdu.

Wie ben je?
Je bent een ervaren arbeidshygiënist (WO) met ervaring in de arbeidstoxicologie en medische toxicologie. Je hebt praktische ervaring in het veld van Health en Safety, met name op gebied van ‘hoe omgaan met gevaarlijke stoffen’. Je bent vertrouwd met het werken in databases van TOXNET, GESTIS, ACGIH, ICSC, AEGLs documentatie, IARC Monographs, INCHEM, REACH en ECHA. Natuurlijk heb je kennis van en ervaring met risicobeoordeling van chemische stoffen evenals met het opstellen, lezen en interpreteren van Veiligheidsinformatiebladen (VIB’s). Onder druk functioneer je prima en blijf je accuraat. Verder ben je een teamspeler, communicatief sterk en heb je een flexibele en probleemoplossende instelling. Ten slotte werk je zelfstandig en kun je je eigen werk en dat van anderen goed organiseren.

Wat bieden we?
Een marktconform salaris, afhankelijk van opleiding en werkervaring, aangevuld met een deels winstafhankelijke eindejaarsuitkering. Daarnaast hebben we een prima pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een 36-urige werkweek en een persoonlijk keuze budget waarmee je bijvoorbeeld kunt sparen voor extra verlof of je vakantiegeld flexibel kunt laten uitbetalen. Onze arbeidsvoorwaarden zijn gebaseerd op de CAO voor het Uitgeverijbedrijf. Wij zijn gevestigd in Den Haag, op loopafstand van het Centraal Station. Binnen Sdu is LINK actief, een platform gericht op de jonge professional, die zich wil ontwikkelen.

Meer weten?
Voor meer informatie kun je met ons contact opnemen met Patrick Blom, Segmentmanager Company Compliance, 070) 378 9634. We ontvangen graag je cv en motivatiebrief bij voorkeur per e-mail op sollicitatie@sdu.nl o.v.v. Vakredacteur medisch toxicologisch, referentienummer U12.

Solliciteer direct

Désirée Hovestad
 

“Sdu is volop in ontwikkeling en je krijgt hier echt de kans om er een actieve bijdrage aan te leveren.”

Désirée Hovestad, Customer Excellence manager