VOM deel 5: Ja minister - nee minister

Mark Frequin, Robbert Coops

Het is niet erg gebruikelijk dat topambtenaren schrijven over hun werkrelatie met ministers. Mark Frequin, directeur-generaal op het ministerie van Economische Zaken, doorbreekt met dit boek deze ongeschreven regel, omdat hij ook het ambtelijk geluid wil laten horen. Met warmte en humor schrijft hij over het samenspel met ministers en staatssecretarissen.

  • Boek
  • 160 pagina's
  • Bestelcode 9789012101479
Omschrijving
Het is niet erg gebruikelijk dat topambtenaren schrijven over hun werkrelatie met ministers. En als zij al daarover schrijven, is dat na het beëindigen van hun loopbaan.

Mark Frequin doorbreekt met dit boek deze ongeschreven regel, omdat hij ook het ambtelijk geluid wil laten horen; zeker in een periode dat iedereen opvattingen ventileert over (top)ambtenaren. Mark Frequin is op dit moment directeur-generaal op het ministerie van Economische Zaken. Eerder was hij dat ook bij VenW. Daarvoor was hij plaatsvervangend secretaris-generaal bij Justitie en vervulde hij diverse directeursfuncties bij OC&W.

Met warmte en humor schrijft hij over het samenspel met ministers en staatssecretarissen, waaraan hij zelf veel plezier beleeft, getuige de leuke ervaringen.

Het boek leest als een trein. Inmiddels heeft hij met twintig bewindslieden samengewerkt. Deze ervaring gebruikt hij om te vertellen hoe het er in ministeries aan toe gaat. Daarbij betrekt hij ook veel ervaringen van anderen, zowel van politieke bestuurders als van ambtenaren. Deels zijn dat beschreven belevenissen, deels haalt hij beelden uit dertien interviews, speciaal voor dit boek gedaan, met Harry Borghouts, Laurens Jan Brinkhorst, Frank de Grave, Sybrand van Haersma Buma, Geert Jansen, Tineke Netelenbos, Jan Willem Oosterwijk, Yvonne van Rooy, Roel in ’t Veld, Willem Vermeend, Hans van der Vlist, Jacques Wallage en Jan Willem Weck.

Onder de titel Ja minister – nee minister beschrijft hij anekdotisch het reilen en zeilen in de departementale top. Hij doorloopt de zittingstermijn van een minister van start (‘warm bad met korte aanloop’) tot finish (‘eind goed – al goed’). De vele wisselingen van kabinetten en ministers staan borg voor een rijkdom aan ervaringen.

Ook verschenen in de Reeks Overheidsmanagement:
Product details
Bestelcode 9789012101479
Productsoort Boek
Aantal pagina's 160
Bestelvorm Losse verkoop
Boeksoort A-boek
Levertermijn Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
Beschikbaarheid Leverbaar
Publicatiedatum 19-10-2006
NUR code 680
Auteur(s) Mark Frequin Robbert Coops

Uw bestelling

VOM deel 5: Ja minister - nee minister
excl. btw € 30,05 incl. btw € 32,75
Levertijd: Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden

Let op, de levertijd van boeken kan iets langer zijn dan normaal, i.v.m. verhuizing van ons magazijn. 

Andere klanten bestelden ook: