In Wegwijs in de Belastingheffing van ondernemingen staat de belastingheffing van de onderneming centraal. Het gaat daarbij om ondernemers in de inkomstenbelasting dan wel de vennootschapsbelasting (de eenmanszaak, maatschap/vof, commanditaire vennootschap en de nv/bv). Uitgebreid komen de regels inzake de fiscale winstbepaling voor de IB-ondernemer en de VPB-ondernemer aan de orde. Specifieke onderwerpen als de deelnemingsvrijstelling, fiscale eenheid, fusievormen en splitsing worden eveneens besproken. Tevens wordt de fiscale regeling voor de aanmerkelijkbelangaandeelhouder behandeld, dit alles aan de hand van de Wet IB 2001.

  • Boek
  • 476 pagina's
  • Bestelcode 9789012400053
Omschrijving
Wegwijs in de Belastingheffing van ondernemingen is in het bijzonder geschikt als studieboek voor het onderwijs aan de heao, specifiek voor studenten in de studierichting Accountancy. Ook voor fiscale (praktijk)opleidingen is de uitgave een uitstekend studieboek. Daarnaast kunnen belastingadviseurs en administrateurs Wegwijs in de Belastingheffing van ondernemingen als praktisch naslagwerk hanteren.

Drs. W. Brink is partner bij Ernst & Young belastingadviseurs. De andere auteurs zijn allen verbonden aan de capaciteitsgroep fiscaal recht van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid aan de Erasmus Universiteit Rotterdam: prof.mr.drs. H.P.A.M. van Arendonk (emeritus hoogleraar belastingrecht); prof.dr. J.C.M. van Sonderen (hoogleraar belastingrecht, in het bijzonder de vennootschapsbelasting en partner belastingadvieskantoor Wallast); mr. A.J.M. Arends (universitair docent) en prof.dr. A.C.G.A.C. de Graaf (bijzonder hoogleraar Internationaal beleid en fiscale autonomie en werkzaam bij het Ministerie van Financiën).
Product details
Bestelcode 9789012400053
Productsoort Boek
Aantal pagina's 476
Bestelvorm Losse verkoop
Ondertitel Editie 2017
Boeksoort S-boek
Levertermijn Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
Beschikbaarheid Leverbaar
Publicatiedatum 27-07-2017
NUR code 826
Serie naam Wegwijsserie
Hoofdredactie prof.mr. H.P.A. van Arendonk
Auteur(s) prof.mr. H.P.A. van Arendonk mr. A.J.M. Arends dr. J.C.K.W. Bartel drs. W. Brink dr. A.C.G.A.C. de Graaf prof.dr. J.J.M. Jansen prof. dr. J.C.M. van Sonderen
Editie 13e druk

Uw bestelling

Wegwijs in de Belastingheffing van Ondernemingen.
excl. btw € 66,73 incl. btw € 72,74
Levertijd: Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
  • Gratis verzending
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht