Wegwijs in de Fiscaliteit, 6e druk, editie 2014

prof.dr.mr. R.E.C.M. Niessen, mr.dr. R.P.M.G. Niessen-Cobben

Wegwijs in de Fiscaliteit voert de lezer binnen in de wereld van de belastingen. Met talrijke voorbeelden wordt gedemonstreerd hoe de Nederlandse belastingen functioneren; alle bekende belastingen, zoals de loon- en inkomstenbelasting, de vennootschapsbelasting, de btw en de erfbelasting, komen aan bod.

  • Boek
  • 208 pagina's
  • Bestelcode 9789012393867
Omschrijving
Wegwijs in de Fiscaliteit voert de lezer binnen in de wereld van de belastingen. Met talrijke voorbeelden wordt gedemonstreerd hoe de Nederlandse belastingen functioneren; alle bekende belastingen, zoals de loon- en inkomstenbelasting, de vennootschapsbelasting, de btw en de erfbelasting, komen aan bod. Tal van kleinere heffingen waaronder de milieuheffingen en de gemeentelijke belastingen worden niet vergeten. Daarnaast wordt indringend aandacht besteed aan de achtergrond en de bredere betekenis van belastingheffing. De helft van het nationale inkomen van de particuliere naar de collectieve sector overhevelen heeft uiteraard een reusachtige impact op de economie; bedrijven en particulieren richten hun handelen in belangrijke mate naar de fiscale gevolgen die daaraan zijn verbonden. Ook in het internationale zakenverkeer is de invloed van de belastingheffing niet meer weg te denken; daarom wordt aandacht besteed aan tal van internationale aspecten, zoals de voorkoming van dubbele belasting, belastingconcurrentie, belastingparadijzen en de Europese harmonisatie.
Verder wordt uitvoerig ingegaan op het formele recht zoals de aanslagregeling, invordering, administratieve boeten en rechtsbescherming.

Prof.dr.mr. René Niessen is advocaat-generaal bij de Hoge Raad, en bijzonder hoogleraar aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij publiceerde tal van boeken en artikelen over onder meer inkomsten- en vennootschapsbelasting. Tevens is hij redacteur van het digitale fiscale
naslagwerk NDFR.

Mr.dr. Rosery Niessen-Cobben is specialist formeel belastingrecht bij RSM Wehrens Mennen De Vries Belastingadviseurs N.V. te Eindhoven, tevens fiscaal advocaat bij Boskamp & Willems advocaten te Eindhoven. Zij is hoofdredacteur van het Tijdschrift Formeel Belastingrecht en redacteur van de NDFR Invordering, en publiceerde onder meer Wegwijs in de Algemene wet inzake rijksbelastingen en Wegwijs in de Invordering.

De Wegwijsserie omvat de volgende titels:

– Wegwijs in de Algemene wet inzake rijksbelastingen;
– Wegwijs in de Belastingheffing van ondernemingen;
– Wegwijs in de btw;
– Wegwijs in de Fiscaliteit;
– Wegwijs in de in de gemeentelijke belastingheffing en de Wet WOZ;
– Wegwijs in de Inkomstenbelasting;
– Wegwijs in het Internationaal en Europees Belastingrecht;
– Wegwijs in de Invordering;
– Wegwijs in de Loonbelasting;
– Wegwijs in de Overdrachtsbelasting;
– Wegwijs in de Successiewet;
– Wegwijs in de Vennootschapsbelasting
Product details
Bestelcode 9012393868
Productsoort Boek
Aantal pagina's 208
Bestelvorm Losse verkoop
Boeksoort S-boek
Levertermijn Voor 12.00 uur besteld, morgen in huis – Printing on demand
Beschikbaarheid Leverbaar
NUR code 826
Auteur(s) prof.dr.mr. R.E.C.M. Niessen mr.dr. R.P.M.G. Niessen-Cobben

Uw bestelling

Wegwijs in de Fiscaliteit, 6e druk, editie 2014
excl. btw € 48,89 incl. btw € 51,82
Levertijd: Voor 12.00 uur besteld, morgen in huis – Printing on demand
  • Gratis verzending
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht