Uw bestelling

Wegwijs in de Inkomstenbelasting, 11e druk, Editie 2015
excl. btw € 55,47

Levertijd: 4 tot 5 werkdagen – Printing on demand

  • Online geen verzendkosten
  • Veilig betalen: factuur bij levering
  • 14 dagen retourrecht

Wegwijs in de Inkomstenbelasting, 11e druk, Editie 2015

Editie 2015

prof. mr. drs. H. van Arendonk, mr. A.J.M. Arends, dr. A.C.G.A.C. de Graaf, prof. dr. J.C.M. van Sonderen

In Wegwijs in de Inkomstenbelasting wordt op toegankelijke wijze de inkomstenbelasting beschreven. Na een algemene introductie in de inkomstenbelasting wordt eerst gekeken naar de partnerregeling en de toerekening van de gemeenschappelijke inkomensbestanddelen. Daarna worden de drie boxen van de Wet IB 2001 behandeld. Ook wordt ingegaan op de arbitragemogelijkheden tussen de boxen. De persoonsgebonden aftrek en de heffingskortingen komen aan de orde, alsmede de buitenlandse belastingplicht.

  • Boek
  • 414 pagina's
  • Bestelcode 9789012396035
Omschrijving
In Wegwijs in de Inkomstenbelasting wordt op toegankelijke wijze de inkomstenbelasting beschreven. Na een algemene introductie in de inkomstenbelasting wordt eerst gekeken naar de partnerregeling en de toerekening van de gemeenschappelijke inkomensbestanddelen. Daarna worden de drie boxen van de Wet IB 2001 behandeld. Ook wordt ingegaan op de arbitragemogelijkheden tussen de boxen. De persoonsgebonden aftrek en de heffingskortingen komen aan de orde, alsmede de buitenlandse belastingplicht. Nu de dividendbelasting een andere betekenis heeft gekregen in het nieuwe stelsel, wordt daar kort aandacht aan besteed. Aangezien de Wet IB 1964 nog voor vele onderwerpen relevant zal blijven, wordt regelmatig daar op teruggegrepen.

Wegwijs in de Inkomstenbelasting is uitstekend geschikt als studieboek voor fiscale opleidingen aan heao’s en andere daarmee vergelijkbare (praktijk)opleidingen. Ook voor diegenen die regelmatig met de inkomstenbelasting te maken hebben, zoals accountants, verzekeringadviseurs en notarissen, is dit boek een prima handleiding.

De auteurs zijn allen verbonden aan de capaciteitsgroep fiscaal recht van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid aan de Erasmus Universiteit Rotterdam; prof.mr.drs. H.P.A.M. van Arendonk (emeritus hoogleraar belastingrecht); prof.dr. J.C.M. van Sonderen (hoogleraar belastingrecht, in het bijzonder de vennootschapsbelasting en partner belastingadvieskantoor Wallast); mr. A.J.M. Arends (universitair docent) en prof. dr. A.C.G.A.C. de Graaf (bijzonder hoogleraar internationaal beleid en fiscale autonomie en werkzaam bij het ministerie van Financiën). Hun onderwijservaring stelt de auteurs in staat het brede terrein van de inkomstenbelasting op een heldere en toegankelijke manier te beschrijven.
Product details
Bestelcode 9012396034
Productsoort Boek
Aantal pagina's 414
Bestelvorm Losse verkoop
Ondertitel Editie 2015
Boeksoort S-boek
Levertermijn 4 tot 5 werkdagen – Printing on demand
Beschikbaarheid Leverbaar
Publicatiedatum 05-08-2015
NUR code 826
Hoofdredactie prof. mr. drs. H. van Arendonk
Auteur(s) prof. mr. drs. H. van Arendonk mr. A.J.M. Arends dr. A.C.G.A.C. de Graaf prof. dr. J.C.M. van Sonderen