Uw bestelling

Wegwijs in de (internationale) verzekering- en premieplicht
excl. btw € 75,29

Levertijd: 4 tot 5 werkdagen – Printing on demand

  • Online geen verzendkosten
  • Veilig betalen: factuur bij levering
  • 14 dagen retourrecht

Het Nederlandse volksverzekeringsstelsel is een zogenoemd ‘ingezetenenstelsel’; daarom wordt na een algemene inleiding gestart met het woonplaatsbegrip. De werknemersverzekeringen hebben het begrip ‘werknemer’ als uitgangspunt. Ter bepaling van de verzekeringsplicht worden achtereenvolgens de supranationale en multilaterale regelingen behandeld, waarbij in het bijzonder Verordening 883/2004 en ten gevolge van het overgangsrecht deels ook nog Verordening 1408/71. Hierna komen de bilaterale verdragen inzake sociale zekerheid en de nationale wetgeving met de Besluiten Uitbreiding Beperking kring verzekerden (KB 746 en KB 402) aan de orde. De koppeling met de premieplicht wordt gelegd door de behandeling van de financiering van de volksverzekering, de werknemersverzekeringen en de Zvw aan de hand van de Wfsv. De theorie is gelardeerd met relevante jurisprudentie, verhelderende voorbeelden, samenvattende overzichten en verduidelijkende schema’s.

Drs. Jo J.G. Sijstermans is werkzaam bij de Belastingdienst/GO Zuid, Kantoor Maastricht, Kantoor Buitenland in Heerlen en Uitvoeringscoördinatie Loonheffingen in Roermond.
Paul M.G. Bogaerts is werkzaam bij de Belastingdienst, kantoor Buitenland in Heerlen, tevens lid van de kennisgroep premieheffing van de Belastingdienst.
Mr.drs. Suzanne J.C. van Hattum-Coppens is werkzaam als manager Tax Specialties bij Ernst & Young Belastingadviseurs LLP, sectie Human Capital in Eindhoven.
Remco van ’t Hof is werkzaam als beleidsmedewerker bij de Sociale Verzekeringsbank, Directie Dienstverlening in Amstelveen.
Mr. Ilse A.A. Jansen is werkzaam als manager Tax Specialties bij Ernst & Young Belastingadviseurs LLP, sectie Human Capital in Rotterdam.
Mr. Evelien A.C. de Jong is werkzaam bij het Grensarbeiders Expertise Centrum van Ernst & Young, sectie Human Capital in Eindhoven.
Drs. Ton A.P.J. Roelofsma is freelance (internationaal) socialezekerheidsspecialist.
Mr. Sandra E. van der Vet, belastingadviseur Vettax IET / Wage Tax Consulting

  • Boek
  • 632 pagina's
  • Bestelcode 9789012391757
Omschrijving
Deze Wegwijs is samengesteld als een studieboek, waarin de (inter)nationale verzekerings- en premieplicht voor de Nederlandse volksverzekeringen, de werknemersverzekeringen en de Zorgverzekeringswet (Zvw) worden behandeld naar de stand van begin 2015. De meest recente jurisprudentie is uiteraard verwerkt en waar nodig van commentaar voorzien.
Product details
Bestelcode 901239175X
Productsoort Boek
Aantal pagina's 632
Bestelvorm Losse verkoop
Ondertitel Editie 2015. 2e druk.
Boeksoort S-boek
Levertermijn 4 tot 5 werkdagen – Printing on demand
Beschikbaarheid Leverbaar
NUR code 826
Auteur(s) drs. J.J.G. Sijstermans drs. T.A.P.J. Roelofsma R. van `t Hof mr.S.J.C. van Hattum-Coppens mr. E.A.C. de Jong mr. I.A.A. Jansen mr. S.E. van der Vet P.M.G. Bogaerts