Uw bestelling

Wegwijs in de Successiewet, 21e druk, Editie 2016
excl. btw € 57,20

Levertijd: 4 tot 5 werkdagen – Printing on demand

  • Online geen verzendkosten
  • Veilig betalen: factuur bij levering
  • 14 dagen retourrecht

Wegwijs in de Successiewet, 21e druk, Editie 2016

Editie 2016

prof. dr. F. Sonneveldt

In Wegwijs in de Successiewet wordt op overzichtelijke wijze aandacht besteed aan de twee heffingen die ten grondslag liggen aan de Successiewet 1956, te weten de erfbelasting en de schenkbelasting.

  • Boek
  • 540 pagina's
  • Bestelcode 9789012397285
Omschrijving
In Wegwijs in de Successiewet wordt op overzichtelijke wijze aandacht besteed aan de twee heffingen die ten grondslag liggen aan de Successiewet 1956, te weten de erfbelasting en de schenkbelasting. Achtereenvolgens komen in dit boek aan de orde het belastbaar feit, de fictiebepalingen, waardering, tarief en vrijstellingen, bedrijfsopvolgingsfaciliteiten, internationale aspecten en de formele bepalingen die betrekking hebben op de Successiewet 1956. Aan de civielrechtelijke aspecten van de behandelde onderwerpen wordt op compacte wijze aandacht besteed door middel van een praktische verklarende lijst van civielrechtelijke begrippen. De stof wordt geïllustreerd door vele praktijk- en cijfervoorbeelden. Deze druk is geactualiseerd op basis van de per 1 juli 2016 geldende wet- en regelgeving en de tot dan toe verschenen jurisprudentie.

Wegwijs in de Successiewet is door de didactisch verantwoorde opbouw in het bijzonder geschikt als studieboek voor notariële en fiscale (praktijk)opleidingen en heao’s. Daarnaast is het boek voor (kandidaat-) notarissen, accountants en belastingadviseurs door zijn hoge actualiteitswaarde en heldere voorbeelden een onmisbare publicatie die antwoord geeft op vele vragen uit de praktijk van alledag.

Mr. C.J.M. Martens is zelfstandig estate planner te Delft. Zij is docent bij diverse opleidingsinstituten. Van november 1984 tot 1 januari 2005 was zij als universitair docent werkzaam bij onder andere de Universiteit van Amsterdam en de Universiteit Utrecht.
Prof.dr. F. Sonneveldt is partner-aandeelhouder bij Mazars Private Clients te Den Haag. Hij is hoogleraar Successiewet en estate planning aan de Universiteit Leiden en tevens raadsheerplaatsvervanger in Hof ’s-Hertogenbosch.

Dit boek is opgenomen in NDFR.
Product details
Bestelcode 9012397286
Productsoort Boek
Aantal pagina's 540
Bestelvorm Losse verkoop
Ondertitel Editie 2016
Boeksoort S-boek
Levertermijn 4 tot 5 werkdagen – Printing on demand
Beschikbaarheid Leverbaar
Publicatiedatum 06-09-2016
NUR code 825
Auteur(s) prof. dr. F. Sonneveldt