Wegwijs in de Successiewet. Editie 2018

Editie 2018

prof. dr. F. Sonneveldt

In Wegwijs in de Successiewet wordt op overzichtelijke wijze aandacht besteed aan de twee heffingen die ten grondslag liggen aan de Successiewet 1956, te weten de erfbelasting en de schenkbelasting. Achtereenvolgens komen in dit boek aan de orde het belastbaar feit, de fictiebepalingen, waardering, tarief en vrijstellingen, bedrijfsopvolgingsfaciliteiten, internationale aspecten en de formele bepalingen die betrekking hebben op de Successiewet 1956.

Aan de civielrechtelijke aspecten van de behandelde onderwerpen wordt op compacte wijze aandacht besteed door middel van een praktische verklarende lijst van civielrechtelijke begrippen. De stof wordt geïllustreerd door vele praktijk- en cijfervoorbeelden. Deze drieëntwintigste druk is geactualiseerd op basis van de per 1 juli 2018 geldende wet- en regelgeving en de tot dan toe verschenen jurisprudentie.

  • Boek
  • 546 pagina's
  • Bestelcode 9789012402743
Omschrijving
Wegwijs in de Successiewet is door de didactisch verantwoorde opbouw in het bijzonder geschikt als studieboek voor notariële en fiscale (praktijk)opleidingen en heao’s. Daarnaast is het boek voor (kandidaat-) notarissen, accountants en belastingadviseurs door zijn hoge actualiteitswaarde en heldere voorbeelden een onmisbare publicatie die antwoord geeft op vele vragen uit de praktijk van alledag.

Prof.dr. F. Sonneveldt is partner-aandeelhouder bij Mazars Private Clients te Den Haag. Hij is hoogleraar Successiewet en estate planning aan de Universiteit Leiden en verbonden aan het International Tax Center van die universiteit voor de Master of Advanced Studies in International Tax Law. Daarnaast is hij verbonden aan de Universiteit van Lausanne voor de Master of Advanced Studies in International Taxation (MASIT). Hij is tevens raadsheer-plaatsvervanger in Hof Den Bosch. Dit boek is opgenomen in NDFR.
Product details
Bestelcode 9789012402743
Productsoort Boek
Aantal pagina's 546
Bestelvorm Losse verkoop
Ondertitel Editie 2018
Boeksoort S-boek
Levertermijn Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
Beschikbaarheid Leverbaar
Publicatiedatum 31-08-2018
NUR code 826
Serie naam Wegwijsserie
Auteur(s) prof. dr. F. Sonneveldt
Editie 23e druk

Uw bestelling

Wegwijs in de Successiewet. Editie 2018
excl. btw € 62,01 incl. btw € 67,59
Levertijd: Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
  • Gratis verzending
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht