Zakboek voor de mediator

3e druk.

Lisette Sloots, Jacqueline Spierdijk

Het Zakboek voor de mediator is een praktische uitgave waarin u antwoorden vindt op al uw vragen rond mediation en conflicthantering. Met handige checklisten en praktische tips. De nieuwe herziene druk is in het voorjaar van 2017 geactualiseerd.

  • Boek
  • 176 pagina's
  • Bestelcode 9789012400275
Omschrijving
Mediator zijn spreekt tot de verbeelding. Een bijdrage kunnen leveren aan conflictoplossing in de maatschappij heeft in de afgelopen jaren duizenden mensen uit hun vertrouwde beroepsomgeving gelokt om zich op het terrein van de mediation te begeven. Mediators beschikken over de nodige bagage en vaardigheden, maar stuiten in de dagelijkse praktijk nogal eens op praktische dilemma’s. Hoe verloopt het eerste contact met betrokkenen? Hoe evalueer je de samenwerking met een andere mediator? Waar let je op bij het maken van een mediationverslag of een Vaststellingsovereenkomst? Welke regelgeving is van belang? Hoe werken de gedragsregels in de praktijk? Deze compacte uitgave beoogt een spoorboekje bij de beroepsuitoefening te zijn. Het bevat tevens praktische wenken voor de kantoororganisatie en biedt een overzicht van mediationruimten in Nederland.

Lisette Sloots is manager individuele dienstverlening bij Adviespunt Zorgbelang. Sinds 1999 geeft zij advies bij projecten op het gebied van conflicthantering, mediation en klachten. Zij werkte onder meer bij het Amsterdams ADR Instituut, het Nederlands Mediation Instituut en het Landelijk Ondersteuningspunt Conflicthantering van het Ministerie van Veiligheid en Justitie.

Jacqueline Spierdijk, oud-advocaat, begeleidt als mediator mensen in zakelijke conflicten. Zij is trainer in conflicthantering, schriftelijke communicatie, ethiek en beroepsvaardigheden voor juristen en mediators. Daarnaast is zij lid van de tuchtcommissie voor mediators en publiceert zij regelmatig over mediation, zo schreef ze met Eva Schutte "Juridische Aspecten van Mediation" (vierde druk, 2017). Samen met Karin Iest maakte zij in 2004 de eerste druk van dit zakboek.
Product details
Bestelcode 9789012400275
Productsoort Boek
Aantal pagina's 176
Bestelvorm Losse verkoop
Ondertitel 3e druk.
Boeksoort W-boek
Levertermijn Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
Beschikbaarheid Leverbaar
Publicatiedatum 04-10-2017
NUR code 822
Auteur(s) Lisette Sloots Jacqueline Spierdijk
Editie 3e druk

Uw bestelling

Zakboek voor de mediator
excl. btw € 20,14 incl. btw € 21,95
Levertijd: Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
  • Gratis verzending
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht