Douane & Internationale handel

Met Sdu Douane ben je als douaneprofessional aan het juiste adres. Zo bieden wij diverse producten voor import en export, altijd voorzien van de meest recente wet- en regelgeving op het gebied van douane.

Douane Sdu

Gratis downloads en poster over douane

Altijd op de hoogte willen zijn van de meest relevante onderwerpen op het gebied van douane en in- en uitvoer? Speciaal voor jou als expert biedt Sdu verschillende gratis downloads. Zo ben je altijd op de hoogte. 

Klik op de titel van de download, vul het formulier in en je ontvangt de gratis whitepaper of checklist per e-mail.

Hangt de vernieuwde poster ‘Internationale standaard; De indelingsregels van goederen’ nog niet in je kantoor? Bestel deze nu gratis via de link hieronder!

Poster De Indelingregels van goederen

Blogs

Man op terrein

Blogs van Sdu Douane

Bij Sdu Douane hebben we kennis in huis over verschillende onderwerpen betreft import en export. Zo schrijven we maandelijks een blog over een onderwerp waar we vaak vragen over krijgen of die erg actueel zijn. Voorbeelden hiervan zijn blogs over aandacht bij export control en het correct toepassen van de wetgeving als het gaat om dual-use goederen, maar ook onderwerpen zoals waar je op moet letten bij douaneaangifte.

Lees alle blogs

Komen goederen binnen via de Nederlandse havens?

Er is al best wel veel gecommuniceerd over het Container Vrijgave Bericht (CVB) maar wat zijn nu concreet de stappen die een importeur of vertegenwoordiger moet nemen? 

Lees meer

Tijd om het Brexit-net op te halen

Internationale dag van de douane! Een goed moment om het Brexit-net op te halen. Een gepast thema, maar wat wordt de slogan? 'Het Brexit monster wordt werkelijkheid?'

Lees meer

Lekker hoor, de wijnen uit Italië!

De 90 liter wijn die we vanuit Italië mogen meenemen is leuk, maar bij lange na niet voldoende als het aan jou ligt. Hoe moet je het importeren van wijn uit een EU-land nu aanpakken?

Lees meer

Klantverhaal: gemak en tijdwinst met In- en Uitvoer

Driessen United Blenders (DUB) uit Deurne is een logistieke dienstverlener voor vaste en vloeibare producten. Hiervoor doen ze ook de handling en opslag. Dit doen ze...

Lees meer

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuws en updates? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief.

 
Nieuwsbrief

Contact

Heb je vragen over onze producten of diensten, of wil je advies op maat? Wij denken graag met je mee. 

Bel 070 378 9880 of mail ons op informatie@sdu.nl