Naar de inhoud

Legadex

Waar juridische expertise, werkproces en techniek samenkomen

JES! - Partners - Legadex - Over
Legadex logo

Over Legadex

Legadex werd in 2008 opgericht als de eerste Nederlandse juridische dienstverlener die werkt volgens het Angelsaksische ALSP model (Alternative Legal Service Provider). Het idee hierachter is 90% van het juridische werk van ondernemingen effectiever kan worden afgehandeld door het beter te organiseren (‘Legal Operations’) en slimme software en data platforms (‘Legal Tech’) in te zetten.

In de loop der jaren heeft dit op innovatie gebaseerde People, Proces, Software bedrijfsmodel een stevige positie op de juridische markt verworven. Vanuit het hoofdkantoor op de Amsterdamse Zuidas helpt Legadex met een team van ruim 30 technisch onderlegde juristen meer dan 300 toonaangevende ondernemingen met het efficient inrichten en uitvoeren van hun juridisch werk op gebieden als Contract Management, Legal Entity Management, KYC, ESG en exit voorbereiding bij M&A projecten.

Legadex x Sdu

Legadex x Sdu

Als specialist in een procesmatige en datagedreven aanpak van juridisch werk brengt Legadex waardevolle expertise in die belangrijk is voor de effectieve implementatie van ESG-principes. Denk aan juridische kennis van ESG principes, het optimaal inrichten en gebruik van het JES! platform, AI ondersteunde analyse, beheer en validatie van ESG datastreams, compliance consulting, managed legal services en het toepassen van de nieuwste juridische technologieën.

Zo brengt Legadex een schat aan kennis die naadloos aansluit bij de innovatieve aanpak van Sdu.  

Thumbnail for YouTube video with ID: ciCaMbWSFpM
  • De samenwerking met Sdu onderstreept het groeiende belang van ESG-integratie in bedrijfsstrategieën. Het gaat niet alleen om naleving, maar ook om het realiseren van bedrijfsvisies en het beschermen van waarden in een veranderende wereld.

    Morad Kada
    Morad KadaMorad Kada - Manager M&A en Compliance bij Legadex

Meer informatie?

Of je nu aan het begin van jouw duurzaamheidsreis staat of al initiatieven hebt lopen, we kunnen samen met je werken aan het versterken van je inzet voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. We nodigen je uit om contact met ons op te nemen voor een persoonlijk gesprek met onze adviseurs.