Naar de inhoud

Salacia Solutions

Dit team van visionaire ondernemers en ESG-experts brengt meer dan 35 jaar ervaring in duurzaamheid en impactrapportage, gecombineerd met 20 jaar softwareontwikkeling.

Salacia Solutions - logo
JES! - Partners - Salacia Solutions - team

Over Salacia Solutions

Salacia Solutions werd opgericht door Lenny van Klink en Kees Kerstens, samen met softwareontwikkelaar Martijn Sanderse. Dit team van visionaire ondernemers en ESG-experts brengt meer dan 35 jaar ervaring in duurzaamheid en impactrapportage, gecombineerd met 20 jaar softwareontwikkeling. Salacia biedt een geïntegreerd SaaS-platform dat ESG-rapportages automatiseert, waardoor je zonder handmatige gegevensverzameling jouw ESG-impact kunt volgen, rapporteren en verbeteren.

Waarom deze samenwerking?

Het eerste doel van deze samenwerking is om de JES! Workflow van Sdu en de software van Salacia Solutions te integreren. “We willen dat klanten direct kunnen doorrollen van JES! Workflow van Sdu naar Salacia, met een directe verbinding tussen de platformen. Zo kunnen we samen een compleet pakket aanbieden om volledig te ontzorgen.”

Omdat Sdu de expert is op het gebied van wetgeving, beleid, strategie en risicoanalyse, kan Salacia de vertaalslag naar de CSRD-rapportages maken. Vervolgens maken zij inzichtelijk welke data nodig is om een volledige CSRD-rapportage te maken, zoals data van inkoop, transport of energie. Op dat moment komt het platform van Salacia om de hoek kijken.  

JES! - Partners - Salacia Solutions - Over ons
JES! - Partners - Salacia Solutions
JES! - Partners - Salacia Solutions - Vergroten van ESG en CSRD- kennis

Vergroten van ESG en CSRD- kennis

Het andere doel is om de kennis over ESG en CSRD bij bedrijven te vergroten. Dit is vooral belangrijk voor professionals op het gebied van finance, audit of controlling. Zij hebben al de vaardigheden om de rapportages te maken, maar moeten bijgespijkerd worden over hoe je het klimaatsommetje maakt. De eerste stap hiervoor hebben we al gezet. 

Samen met Salacia organiseren we een tweedaagse opleiding Integrated Reporting & ESG Datacollectie  

  • CSRD brengt een grote, intensieve verandering voor bedrijven, maar een noodzakelijke met veel voordelen. Het harmoniseert ESG-rapportage, waardoor vergelijkingen makkelijker worden. Voorheen varieerden duurzaamheidsverslagen enorm tussen sectoren, zoals banken en bouwbedrijven, door verschillende doelen en methodieken. CSRD zorgt voor een uniforme aanpak, zodat alles op één lijn wordt gebracht.

    JES! - Partners - Salacia Solutions
    Kees KerstensCo-Founder at Salacia Solutions

Verder praten over wat ESG en de CSRD voor jou betekent?

We snappen dat er door de invoering van de CSRD veel op je af kan komen. Daarom staan onze adviseurs klaar om je met je mee te denken. Of je nu aan het begin van je ESG en CSRD implementatie staat, of al initiatieven hebt lopen. We werken graag samen met jou aan een duurzame toekomst voor jouw organisatie.