Naar de inhoud

CSRD Nieuws

Het wetgevingslandschap omtrent duurzaamheid verandert snel en het is essentieel om op de hoogte te blijven van de recentste ontwikkelingen. Op deze pagina vind je onze nieuwsberichten, onderzoeken en praktische tips en adviezen om jouw organisatie te helpen aan de eisen te voldoen.

 • JES! - ESG infographic

  1 Op de 4 bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid, terwijl Brussel voortraast

  Ruim vier op de tien bedrijven in Europa heeft nog steeds geen beleid op het gebied van klimaat, duurzaamheid, sociaal- en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Bijna net zoveel bedrijven zijn niet op de hoogte van de Europese CSRD-richtlijn die hen verplicht daar vanaf 2024 of 2025 over te rapporteren.

 • Sustainability Special op New Business Radio

  Sdu Sustainability Special op New Business Radio

  Bert Pijfers, Manager Enterprise Markt bij Sdu, en Esther van Doesburg, Chief Innovation Manager bij Sdu delen in deze special hun inzichten over hoe organisaties toekomstbestendig kunnen worden en bedrijfswaarde kunnen versterken door middel van CSR. Luister hier de aflevering terug.

 • CSRD header foto

  Sdu en RSM bundelen krachten voor duurzaamheid

  Gezamenlijke ESG-trainingen gelanceerd. "We geloven dat deze trainingen waardevol zijn voor bedrijven die zich willen inzetten voor duurzaamheid en zich willen voorbereiden op de aankomende rapportageverplichtingen"

 • Onderzoek: veel bedrijven niet klaar voor verplichte EU duurzaamheidsrapportage

  Onderzoek: veel bedrijven niet klaar voor verplichte EU duurzaamheidsrapportage

  Veel grote en middelgrote bedrijven in Europa zijn nog lang niet klaar voor de Europese richtlijn die hen verplicht vanaf 2024 of 2025 te rapporteren over hun impact op mens en milieu, de zogeheten Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD).

 • De bedrijven blijken weinig kennis te hebben van nieuwe EU-regelgeving die op hen afkomt.

  CSRD-rapportage: Wat elke accountant moet weten

  Met de invoering van de CSRD-regeling is duurzaamheidsrapportage nu een verplichting geworden voor bedrijven. Als accountant is het niet langer een kwestie van wat je zou kunnen doen, maar van wat je moet doen om te voldoen aan de nieuwe rapporteringsvereisten.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang regelmatig alle essentiële informatie rondom CSRD direct in je inbox. Zo blijf je goed geïnformeerd en kun je jouw organisatie proactief voorbereiden op de veranderende wetgeving.

JES! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief