Naar de inhoud

ESG Opleidingen

Al onze opleidingen bieden naast theoretische kennis altijd praktisch toepasbare informatie. Krijg handvatten waarmee je direct aan de slag kunt met het opzetten van het ESG-beleid. We hebben trainingen voor iedereen binnen de organisatie.

Drie vrouwen in gesprek met klanten
 • Deelnemers geven ons gemiddeld een acht

  Bij Sdu streven we naar kwalitatief goed onderwijs dat voor iedereen bereikbaar is.

 • Leren in kleine groepen

  Onder leiding van een ervaren docent uit de praktijk ga je aan de slag met cases, praktijkopdrachten en oefeningen. Door dat in kleine groepen te doen, is er volop aandacht voor je eigen werkpraktijk.

 • Certified ESG Management opleiding met certificaat

  Onze Certified ESG Management opleiding wordt afgesloten met een examen waarmee je het certificaat ESG Management behaalt.

  Bekijk de opleiding
 • Ervaren docenten uit de praktijk

  Onze docenten zijn stuk voor stuk professionals met werkervaring in de ESG-werkveld.

  Lees meer over de samenwerking met RSM

ESG Opleidingen

 • Certified ESG Management opleiding

  Certified ESG Management

  29 februari 2024

  Wil je meer grip op de complexe materie en vooral handvatten waarmee je ESG stevig verankert in jouw organisatie? Deze opleiding voorziet in theoretische én praktische kennis. De opleiding wordt afgesloten met een examen waarmee je het certificaat CSR Management behaalt.

  € 2750,- Excl. BTWMeer informatie
  ESG Essentials opleiding

  Cursus ESG Essentials

  4 PE punten

  Verhoog je ESG-kennis en verantwoordelijkheden tijdens onze JES! Cursus ESG Essentials. Een intensieve 4 uur durende cursus onder leiding van David Boekel, Manager Impact Reporting bij RSM en Ruben Harding, ESG Manager bij RSM Schrijf je nu in!

  425,- ex BTWMeer informatie
  Workshop ESG verander- en stakeholdermanagement

  Aan de slag met Dubbele Materialiteit

  4 NBA Punten

  Leer in onze interactieve workshop hoe je een dubbele materialiteitsanalyse uitvoert. Ontdek hoe je stakeholders identificeert, materiële onderwerpen formuleert conform ESRS-standaarden en de impact, risico's en kansen bepaalt. Verrijk je kennis met praktische oefeningen.

 • JES! - Opleidingen

  Waardeketen & Stakeholders

  4 NBA Punten

  Krijg grip op twee belangrijke onderdelen van de CSRD. De waardeketen van een organisatie (zowel upstream als downstream) en de hiermee verbonden stakeholders.

  Workshop ESG verander- en stakeholdermanagement

  Aan de slag met Dubbele Materialiteit

  4 NBA Punten

  Leer in onze interactieve workshop hoe je een dubbele materialiteitsanalyse uitvoert. Ontdek hoe je stakeholders identificeert, materiële onderwerpen formuleert conform ESRS-standaarden en de impact, risico's en kansen bepaalt. Verrijk je kennis met praktische oefeningen.

  JES! - Opleidingen

  Waardeketen & Stakeholders

  4 NBA Punten

  Krijg grip op twee belangrijke onderdelen van de CSRD. De waardeketen van een organisatie (zowel upstream als downstream) en de hiermee verbonden stakeholders.

Bekijk alle ESG opleidingen
 • ‘We geloven dat deze trainingen van waarde zullen zijn voor bedrijven die zich willen inzetten voor duurzaamheid, maar ook om zich voor te bereiden op de rapportage verplichten die op hen afkomt.’

  David Boekel
  David BoekelManager Impact Reporting

Een ‘must’ voor professionals die bezig zijn met het ESG-beleid

Ons opleidingsaanbod is een ‘must’ voor alle professionals die (mede-)verantwoordelijk zijn voor het ESG-beleid. Denk hierbij aan CSR-managers, maar ook inkoopprofessionals, business owners, operations managers, lijnmanagement, HSE-ers, marketeers, accountants en CFO’s. Door al deze functionarissen samen te laten deelnemen aan één opleiding, ontstaat een inspirerende mix aan invalshoeken op het onderwerp.

JES! - Voorop lopen
Jelle verpakkingen uitzoeken ESG

JES! ESG opleidingen

Al onze opleidingen, trainingen en cursussen bieden naast gedegen theoretische kennis altijd praktisch toepasbare informatie. Denk hierbij aan best practices, casussen uit de praktijk en direct inzetbare tools.

Een centraal en onderscheidend onderdeel van alle ESG-opleidingen, is de praktische inslag. Deze handvatten zorgen ervoor dat je direct aan de slag kan met het opzetten van het ESG-beleid en het verschil gaat maken voor de toekomstbestendigheid van jouw organisatie.

Sdu en RSM bundelen krachten voor duurzaamheid

RSM: ‘’Door deze samenwerking willen we onze steun verlenen aan de ontwikkeling van vaardigheden en kennis op het gebied van ESG voor bedrijven en individuen.’’ Al meer dan 100 jaar is RSM een vertrouwd gezicht bij vele ondernemingen in Nederland; met ruim 650 professionals.

De ESG-trainingen die Sdu en RSM samen aanbieden, zijn ontworpen om bedrijven en professionals te helpen bij het begrijpen en implementeren van duurzaamheidsstrategieën, het identificeren van risico’s en kansen, en het verbeteren van hun ESG-rapportage.

CSRD header foto

In-House training

Om een ESG-strategie echt te laten werken, is het van belang dat iedereen binnen de organisatie met de neus dezelfde kant op kijkt. Heb je plannen om een ESGstrategie te ontwikkelen die iedereen in de organisatie ten goede komt? Geen zin om te reizen of geld aan reiskosten te spenderen?

Met onze in-house training heb je de touwtjes in handen; jij beslist wanneer je begint en waar het plaatsvindt. Wil je meer informatie over onze in-house trainingen? Neem dan nu contact met ons op.

Meest gestelde vragen

JES! - RSMUniversity of Groningen Business School - Logo

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Het team van JES! Knowledge houdt voortdurend de Europese regelgeving in de gaten en vertaalt deze naar praktische en gevalideerde kennis. Zo is altijd de relatie tussen de praktische informatie en de juridische grondslag duidelijk en actueel. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf up-to-date

Soumia en dochter planten aanreiken groot

Meer informatie?

Voor meer informatie over de data, inschrijving en praktische zaken omtrent de Sdu ESG-opleidingen, neem gerust contact op met onze afdeling opleidingen via 070 - 378 96 97 of via opleidingen@sdu.nl. Voor inhoudelijke informatie over deze opleidingen, neem gerust contact op met één van onze accountmanagers