Naar de inhoud

ESG Opleidingen

Al onze opleidingen bieden naast theoretische kennis altijd praktisch toepasbare informatie. Krijg handvatten waarmee je direct aan de slag kunt met het opzetten van het ESG-beleid. We hebben trainingen voor iedereen binnen de organisatie.

JES! - Opleidingen
 • Deelnemers geven ons gemiddeld een acht

  Bij Sdu streven we naar kwalitatief goed onderwijs dat voor iedereen bereikbaar is.

 • Leren in kleine groepen

  Onder leiding van een ervaren docent uit de praktijk ga je aan de slag met cases, praktijkopdrachten en oefeningen. Door dat in kleine groepen te doen, is er volop aandacht voor je eigen werkpraktijk.

 • Certified ESG Management opleiding met certificaat

  Onze Certified ESG Management opleiding wordt afgesloten met een examen waarmee je het certificaat ESG Management behaalt.

 • Ervaren docenten uit de praktijk

  Onze docenten zijn stuk voor stuk professionals met werkervaring in de ESG-werkveld.

  Lees meer over de samenwerking met RSM

Opleidingsaanbod

We ontwikkelen praktische opleidingen voor iedereen binnen je organisatie die in aanraking komt met de CSRD. Van accountant, CFO tot CSR-manager of HSE-er. Bekijk hier het actuele aanbod.

 • Cursus ESG Essentials

  Cursus ESG Essentials

  30 November - 4 PE Punten

  Wil jij ook een belangrijke rol spelen in de ESG-transformatie van jouw organisatie? Schrijf je dan in voor de Cursus ESG Essentials. Deze opleiding helpt je om ESG-strategieën te ontwikkelen en te implementeren en zo bij te dragen aan een duurzamere wereld.

  € 365,- Excl. BTWMeer informatie
  Workshop ESG verander- en stakeholdermanagement

  Workshop ESG verander- en stakeholdermanagement

  25 januari

  Ben jij degene die met duurzaamheid/ESG/CSRD aan de slag gaat binnen jouw organisatie? Maar heb je soms het idee dat je een roepende in de woestijn bent als het gaat om het behalen van jullie duurzaamheidsdoelstellingen? Deze workshop biedt je inspiratie en handvatten waarmee je organisatie én stakeholders mee krijgt!

  € 365.- excl. BTWMeer informatie
  Certified ESG Management opleiding

  Certified ESG Management

  28 februari 2024

  Wil je meer grip op de complexe materie en vooral handvatten waarmee je ESG stevig verankert in jouw organisatie? Deze opleiding voorziet in theoretische én praktische kennis. De opleiding wordt afgesloten met een examen waarmee je het certificaat CSR Management behaalt.

  € 2750,- Excl. BTWMeer informatie
Bekijk alle ESG opleidingen

De Waardefabriek

Ontdek nieuwe kansen om te verduurzamen, te veranderen én te innoveren. Duik dieper in belangrijke thema's als ESG, Tax Technology en digitale innovaties op 16 november. Boek nu tijdelijk met vroegboekkorting!

De Waardefabriek
 • ‘We geloven dat deze trainingen van waarde zullen zijn voor bedrijven die zich willen inzetten voor duurzaamheid, maar ook om zich voor te bereiden op de rapportage verplichten die op hen afkomt.’

  David Boekel
  David BoekelManager Impact Reporting

Een ‘must’ voor professionals die bezig zijn met het ESG-beleid

Ons opleidingsaanbod is een ‘must’ voor alle professionals die (mede-)verantwoordelijk zijn voor het ESG-beleid. Denk hierbij aan CSR-managers, maar ook inkoopprofessionals, business owners, operations managers, lijnmanagement, HSE-ers, marketeers, accountants en CFO’s. Door al deze functionarissen samen te laten deelnemen aan één opleiding, ontstaat een inspirerende mix aan invalshoeken op het onderwerp.

JES! - Voorop lopen
JES! - Geld

Altijd praktisch toepasbare informatie

Al onze opleidingen, trainingen en cursussen bieden naast gedegen theoretische kennis altijd praktisch toepasbare informatie. Denk hierbij aan best practices, casussen uit de praktijk en direct inzetbare tools.

Een centraal en onderscheidend onderdeel van alle ESG-opleidingen, is de praktische inslag. Deze handvatten zorgen ervoor dat je direct aan de slag kan met het opzetten van het ESG-beleid en het verschil gaat maken voor de toekomstbestendigheid van jouw organisatie.

Sdu en RSM bundelen krachten voor duurzaamheid

RSM: ‘’Door deze samenwerking willen we onze steun verlenen aan de ontwikkeling van vaardigheden en kennis op het gebied van ESG voor bedrijven en individuen.’’ Al meer dan 100 jaar is RSM een vertrouwd gezicht bij vele ondernemingen in Nederland; met ruim 650 professionals.

De ESG-trainingen die Sdu en RSM samen aanbieden, zijn ontworpen om bedrijven en professionals te helpen bij het begrijpen en implementeren van duurzaamheidsstrategieën, het identificeren van risico’s en kansen, en het verbeteren van hun ESG-rapportage.

CSRD header foto

In-House training

Om een ESG-strategie echt te laten werken, is het van belang dat iedereen binnen de organisatie met de neus dezelfde kant op kijkt. Heb je plannen om een ESGstrategie te ontwikkelen die iedereen in de organisatie ten goede komt? Geen zin om te reizen of geld aan reiskosten te spenderen?

Met onze in-house training heb je de touwtjes in handen; jij beslist wanneer je begint en waar het plaatsvindt. Wil je meer informatie over onze in-house trainingen? Neem dan nu contact met ons op.

Meest gestelde vragen

JES! - RSMUniversity of Groningen Business School - Logo

Meer informatie?

Of je nu aan het begin van jouw duurzaamheidsreis staat of al initiatieven hebt lopen, we kunnen samen met je werken aan het versterken van je inzet voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. We nodigen je uit om contact met ons op te nemen voor een persoonlijk gesprek met onze adviseurs.