Naar de inhoud

Wat is de CSRD-richtlijn?

CSRD staat voor Corporate Sustainability Reporting Directive. De Europese richtlijn CSRD verplicht grote bedrijven om vanaf 2024/2025 over hun duurzaamheidsinspanningen te rapporteren. Doel is dat zij bewuster gaan investeren en zo bijdragen aan een groene, eerlijke wereld waar het fijn leven en werken is voor iedereen. Het rapporteren op duurzaamheidsdoelen is voor veel ondernemingen nieuw en informatiesystemen zijn er vaak nog niet op ingericht.

De Europese Commissie zet sterk in op duurzaamheid. De kans is groot dat je al eerder
hebt gehoord van de ‘Green Deal’, de afspraken tussen alle Europese overheden, bedrijven en andere maatschappelijke instanties om onze impact op klimaatverandering te verminderen.

De CSRD omvat grofweg drie pijlers: ‘Environment’, ‘Social’ en ‘Governance’. Afgekort de ESG. De gedachte is dat wanneer bedrijven op deze punten moeten rapporteren, zij hier ook over moeten nadenken en daarnaar gaan handelen.

17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen

17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen CSRD

Je zou je verwachten dat bedrijven zo snel mogelijk aan de slag gaan met ESG en de CSRD. Maar is dat wel zo? Kijken ze in deze fase toch niet liever de kat uit de boom? Hoe bekend zijn bedrijven eigenlijk met deze Europese duurzaamheidsverplichtingen en hoever zijn ze in hun voorbereidingen? Waar worstelen ze mee? We geven je een inkijkje in de huidige stand van zaken via dit eerste Europese onderzoek, uitgevoerd door onafhankelijk onderzoeksbureau Angi Studio in opdracht van Sdu, onderdeel van Lefebvre Sarrut.

Download nu gratis de resultaten uit het onderzoek: ESG & CSRD: de reis naar duurzaamheid.

ESG Starterskit

Het ESG-starterspakket zorgt voor een soepele integratie en verankering van ESG binnen elk aspect van je bedrijf. Dit pakket bundelt kennis, software en training in één oplossing, zodat jouw organisatie met de juiste kennis en tools in actie kan komen.

JES! ESG Starterskit

Verder praten wat de CSRD voor jou betekent?

Het starten of versnellen van je ESG-reis doe je niet zomaar. We snappen dat je vragen hebt over de impact op jouw organisatie. Daarom staan onze adviseurs klaar om je te begeleiden. Of je nu aan het begin van je ESG en CSRD implementatie staat of al initiatieven heeft lopen, we kunnen samen met je werken aan het versterken van je inzet voor maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Meer informatie?

Of je nu aan het begin van jouw duurzaamheidsreis staat of al initiatieven hebt lopen, we kunnen samen met je werken aan het versterken van je inzet voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. We nodigen je uit om contact met ons op te nemen voor een persoonlijk gesprek met onze adviseurs.