Naar de inhoud

Wat verandert er voor jou als organisatie?

Duurzaamheid gaat niet langer over minder schade toebrengen aan het milieu, het gaat om meer goed doen; toekomstbestendig ondernemen. De CSRD vereist dat duizenden bedrijven gedetailleerd gaan rapporteren over duurzaamheid. Het gaat hierbij om historische gegevens in een toekomstgerichte context.

Hoe heeft de onderneming gepresteerd op gebied van duurzaamheid, wat zijn de doelstellingen voor de toekomst en hoe gaat de onderneming die realiseren. Je kunt daarbij denken aan de CO₂ voetafdruk: wat is het (in)directe CO₂ verbruik van de onderneming (scope 1 en 2) en in de keten (scope 3) over het afgelopen jaar geweest, welke targets zijn geformuleerd om in 2030 en in 2050 aan de doelstellingen van het klimaatakkoord te kunnen voldoen?  

De CSRD is in 2025 verplicht voor alle grote ondernemingen. Dit betekent dat deze ondernemingen over 2025 en later zullen rapporteren over duurzaamheid. En ook kleinere ondernemingen in de keten zullen door deze ondernemingen bevraagd worden om informatie op gebied van duurzaamheid te gaan verstrekken om rapportering van duurzaamheid mogelijk te maken.

Ook banken en investeerders zullen om duurzaamheidsinformatie gaan vragen bij de beoordeling van financieringsaanvragen en de bepaling van de rentepercentages. Duurzame investeringen zullen aantrekkelijker worden om te doen door gunstigere financieringsvoorwaarden.

Hoe begin je de route naar duurzame bedrijfsvoering?

Wat verandert er voor jouw organisatie als het gaat om ESG? Ontdek de veranderingen die er aankomen en hoe jij hierop kunt anticiperen. Onze whitepaper biedt duidelijkheid over de verplichtingen en hoe je ze kunt vervullen.

Begin jouw duurzaamheidsreis met de ESG starterskit

De ESG-starterskit zorgt ervoor dat jouw organisatie in beweging komt, met kennis en met de juiste tools. Veel stakeholders in jouw organisatie kunnen voelen dat ESG en CSRD op dit moment nog geen prioriteit zijn. Maar duurzaam ondernemen en de bijkomende verplichte CSRD-rapportage vragen om een teaminspanning. Hoe ga jij de ESG-reis efficiënt begeleiden door alle organisatielagen heen?

Het ESG-starterspakket zorgt voor een soepele integratie en verankering van ESG binnen elk aspect van je bedrijf. Dit pakket bundelt kennis, software en training in één oplossing, zodat jouw organisatie met de juiste kennis en tools in actie kan komen. 

JES! - ESG starterskit

Verder praten wat de CSRD voor jou betekent?

Wij begrijpen dat het nemen van duurzame stappen een impact kan hebben op je organisatie en dat je mogelijk vragen heeft over hoe jij en je team kan beginnen. Daarom staan onze adviseurs klaar om je te begeleiden bij uw CSRD-inspanningen. Of je nu aan het begin van je ESG en CSRD implementatie staat of al initiatieven heeft lopen, we kunnen samen met je werken aan het versterken van je inzet voor maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Meer informatie?

Of je nu aan het begin van jouw duurzaamheidsreis staat of al initiatieven hebt lopen, we kunnen samen met je werken aan het versterken van je inzet voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. We nodigen je uit om contact met ons op te nemen voor een persoonlijk gesprek met onze adviseurs.