Ondernemingsrecht

Dit rechtsgebied, dat ook wel gezien wordt als onderdeel van het handelsrecht, is continu in beweging wat ervoor zorgt dat u scherp moet zijn om bij te blijven. Sdu biedt de ondernemingsrechtsadvocaat en -jurist de juiste bronnen om op de hoogte te blijven.

lezende man

Bij Sdu vindt u alles op het gebied van onderneming en recht. Maak kennis met OpMaat. Dit online platform bevat jurisprudentie, actuele wet- en regelgeving en het laatste nieuws. Uw vakkennis houdt u gemakkelijk op peil met onze diverse opleidingen. Daarnaast biedt Sdu een aantal veel gebruikte en gewaardeerde titels vakliteratuur. Wat u ook zoekt, u vindt het bij Sdu!

Events & opleidingen binnen ondernemingsrecht

Bekijk hier het overzicht van onze aankomende evenementen, cursussen en opleidingen binnen ondernemingsrecht.

Meer informatie over ondernemingsrecht nodig? Zoek in ons archief!

Heeft u behoefte aan meer vakinhoudelijke informatie op het gebied van ondernemingsrecht? Bekijk nu een selectie van de vakinformatie die we hierover aanbieden. U vindt op deze pagina's een preview van de actuele content die we samen met experts uit de rechtspraktijk creëren.

Bekijk onze artikelen

Ondernemingsrecht

Ondernemingsrecht is een onderdeel van het privaatrecht en houdt zich bezig met rechtspersonen, toegespitst op bedrijven met winstoogmerk. Dit rechtsgebied dat constant in beweging is gaat voornamelijk over de economische en organisatorische facetten van ondernemingen; juridische aspecten van financiering, risicomanagement, reorganisaties en strategie.

Bij Sdu vindt u veel gebruikte en gewaardeerde vakliteratuur met alle belangrijke uitspraken van de Hoge Raad, gerechtshoven, rechtbanken en kantongerechten op het gebied van onderneming en recht. Zo blijft u op de hoogte van alles wat er gebeurd in en rondom het ondernemingsrecht.