Naar de inhoud

ESG bij Sdu

Sdu vindt environmental, social, and corporate governance (ESG) belangrijk. Hoe gaan wij hier mee om en met wie werken we samen?

Chantal electrisch
ESG Soumia loopt
Scroll direct naar:

ESG pijlers van Sdu

Environmental

Recentelijk heeft Sdu een audit uitgevoerd voor ons kantoor en zakelijke reizen. Dit is een verplicht onderzoek dat om de vier jaar wordt gedaan en biedt waardevolle inzichten. Een ander recent grootschalig onderzoek omvatte het IT-, papier- en inktverbruik, reizen van de personen die onze opleidingen volgen en dergelijke. Dit was een nulmeting van onze carbon footprint. Na het vaststellen van de footprint zullen we actieplannen opstellen, waaronder elektrificatie van het wagenpark en verduurzaming van onze bedrijfsruimte in samenwerking met de verhuurder. Enkele van deze initiatieven zijn al gestart of voltooid.

JES! Voor elke fase van je ESG reis
JES! Pascal ruimt afval op met kinderen op het strand
JES! - Begin je ESG reis hier
JES - header - nieuwe campagne - Soumia planten met dochter

Social

Natuurlijk is het van essentieel belang om onze werknemers uitleg te geven over de achtergrond en relevantie van nieuwe wetgeving voor onze organisatie. Onze bedrijfskeuzes en behoeften worden zo transparanter voor hen, wat de uitvoering ten goede komt. Het verhelderen van ideologieën bevordert effectieve uitvoering. Vooral de S-pijler met 'onbewuste vooroordelen', zoals unconscious bias, biedt ons waardevolle inzichten over diversiteit en inclusie. Het verwerven van deze inzichten verrijkt ons als organisatie en individuen. Dergelijke bewustwording is cruciaal voor optimale prestaties en positie op de arbeidsmarkt. Recentelijk organiseerden we een diversiteitsweek met externe sprekers die boeiende verhalen deelden, waar onze medewerkers enthousiast op reageerden. Het is dus logisch dat we ons als organisatie verder verdiepen in deze belangrijke thema's.

Governance

Onze ESG-organisatie is in oprichting, met focus op Governance-pijler en implementatie van ESG-beleid. Momenteel is ESG-reporting vooral reactief, maar we streven naar een proactieve aanpak met duidelijke beleidslijnen en meetbare resultaten. Ons doel is om efficiënter te werken en te voldoen aan externe eisen, zonder extra belasting van medewerkers, en met accountant-goedgekeurde informatie. Het streven is naar een agile aanpak om te leren en groeien in de komende periode.

JES! Voor elke fase van je ESG reis
JES! ESG oplossingen voor elke fase van jouw ESG reis

Samenwerkingen

We zijn trots om samen met onze partners deze ESG-reis te maken. Samen bouwen we aan een beweging die de wereld verandert en verder reikt dan enkel het individu.

 • MVO logo

  MVO Nederland

  Samen met dit netwerk van partners werken we aan het maatschappelijk belang van ondernemen bij Sdu. Zo stelt deze samenwerking Sdu in staat om best practices te delen, gezamenlijke initiatieven te ontwikkelen en van elkaar te leren om nog effectiever te zijn in het realiseren van onze duurzaamheidsdoelen.

 • Logo SWOM

  Stichting Werken op Maat

  young professionals met een arbeidsbeperking meer kansen bieden, daarom is Sdu partner geworden van SWOM, de Stichting Studeren & Werken op Maat. SWOM gaat Sdu helpen bij het selecteren, plaatsen en begeleiden van mensen met een beperking of een afstand tot de arbeidsmarkt.

 • Sdu start samenwerking met het CSRD Collectief

  Sdu start samenwerking met het CSRD Collectief

  Sdu neemt een belangrijke stap richting een duurzamere wereld door de samenwerking aan te gaan met het CSRD collectief. Samen gaan wij ons inzettenom de implementatie van de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) binnen organisaties te versnellen.

Onze partners

Oplossingen voor elke fase van je ESG-reis

Doorgrond CSRD-regelgeving, begrijp de impact op jouw organisatie, verzamel de juiste data en krijg grip op de implementatie. Ontdek nu de voordelen.

JES - nieuwe campagne - Pascal verzameld afval op strand en op kantoor implementatie

Handig voor jou!

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws, blogs of opleidingen die we aanbieden op het gebied van ESG?

 • Robin deelt Doppers uit aan team

  ESG Blogs

  Lees hier alle blogs en interviews op het gebied van CSRD/ESG. Ter inspiratie of gewoon heel handig.

 • Jelle verpakkingen uitzoeken ESG

  ESG Kennisbank

  Speciaal voor jou hebben we whitepapers, webinars, tips en andere handige downloads over CSRD/ESG!

 • JES! Voor elke fase van jouw ESG reis

  ESG Opleidingen

  Direct aan de slag met het opzetten van het ESG-beleid. We hebben trainingen voor iedereen binnen de organisatie.

 • Nieuwsbrief Sdu Update

  We houden je graag geïnformeerd over al onze ontwikkelingen bij Sdu. Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

  Schrijf je in
 • Contact

  Heb je vragen over onze producten of diensten? Wij denken graag met je mee.

  Neem contact op
 • Certified ESG Management opleiding met certificaat

  Onze Certified ESG Management opleiding wordt afgesloten met een examen waarmee je het certificaat ESG Management behaalt.

  Bekijk de opleiding