Naar de inhoud

Stapel & De Koning

Dé complete online kennisbron voor de politie en de Koninklijke Marechaussee

Stapel & De Koning afbeelding van de politie
Stapel & De Koning (square 1)Stapel & De Koning logo

Hoe kunnen we je helpen?

Politie

Stapel & De Koning biedt je alle relevante wet- en regelgeving. Uniek zijn de praktische besprekingen van wetsartikelen en regels, het stoffenregister drugs en opsporingsmethoden.

In Stapel & De Koning staat ook informatie voor politiemedewerkers met speciale taken, zoals milieu, verkeer en jeugdcriminaliteit. Via de zoekmachine kom je snel uit bij wat je zoekt.

Koninklijke Marechaussee

In Stapel & De Koning vind je alle relevante actuele wet- en regelgeving, met onder andere verschillende BES-wetten. Ook heb je toegang tot besprekingen die een duidelijke uitleg geven over wetsartikelen en regels. Bijvoorbeeld uitleg over vreemdelingenwetgeving, militair strafrecht en militaire strafrechtspraak.

Agenten in opleiding

Ben je politiefunctionaris in opleiding? Dan is Stapel & De Koning een handige bron tijdens de studie. Van alle opgenomen wet- en regelgeving is er een praktische bespreking, met handige onderlinge links. Je vindt er informatie over onder meer bevoegdheden en jurisprudentie. Via de zoekmachine kom je snel uit bij wat je zoekt. Stapel & De Koning is de perfecte aanvulling op de Studie-edities van Stapel & De Koning.

Stapel & De Koning biedt je actuele informatie over wet- en regelgeving die een politiemedewerker tijdens het werk kan tegenkomen. Uniek zijn de praktijkgerichte besprekingen van wet- en regelgeving en bevoegdheden.

Besprekingen

De besprekingen bevatten praktijkgerichte toelichtingen van wet- en regelgeving, bevoegdheden en opsporingsmethoden. Een gerenommeerde redactie van experts uit de praktijk zorgt voor een complete en actuele inhoud. Vanuit de besprekingen kun je makkelijk in één klik naar de wet of regeling waar de bespreking uitleg over geeft.

Recherche

In het onderdeel Recherche vind je besprekingen van de meest voorkomende tactische en forensische onderzoeksmethoden. Experts uit de recherchepraktijk en van het Nederlands Forensische Instituut (NFI) zorgen voor valide en actuele inhoud.

Drugs

In het onderdeel Drugs vind je besprekingen van diverse thema’s, waaronder chemische aspecten en het gebruik van drugs. Daarnaast kun je het stoffenregister en de begrippenlijst raadplegen. In het stoffenregister vind je informatie over de strafbaarheid, het uiterlijk en gebruiksmethoden van verschillende drugs.

Wet- en regelgeving

In het onderdeel wet- en regelgeving vind je actuele wetten, besluiten, verordeningen en verdragen, aanwijzingen en circulaires. Alles op alfabetische volgorde en per pagina te doorzoeken. Door de vele verwijzingen kun je vanaf een wetsartikel in één klik door naar de uitleg van dit betreffende artikel in de bijbehorende bespreking.

 • Klantenservice

  Wij staan voor je klaar. Bel of mail ons, we helpen je graag vooruit!

  Neem contact op
 • Nieuwsbrieven

  Bij Sdu houden we je graag geïnformeerd. Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

  Schrijf je in
 • Auteur worden

  Wil je schrijven voor Sdu? Vul dit formulier in en we nemen contact met je op.

  Meld je aan
 • Werken bij Sdu

  We zijn altijd op zoek naar nieuw talent. Ontdek de kracht van ontwikkelen. Bekijk de vacatures en solliciteer.

  Naar vacatures