Naar de inhoud

'Een hoop te leren en te ontdekken.'

Sander Boon - Senior Business Analist

Sander boon op blok sdu
Sander Boon stapt op blokjes

Welke rol speelt innovatie in jouw werk?

Als collega’s denken dat er veranderingen nodig zijn binnen de organisatie, heb ik als senior business analist een onderzoekende en adviserende rol. Ik zoek uit wat men precies wil bereiken met die verandering, welke aanpassingen er nodig zijn binnen de organisatie om de verandering door te voeren en wat de bedrijfskundige impact daarvan is. Of het nu gaat om procesverandering, cultuurverandering of een nieuw IT-systeem. Op basis van mijn informatie kan de organisatie de juiste beslissingen nemen. We zetten nieuwe ontwikkelingen in om onze dienstverlening nog beter en makkelijker te maken voor onze klanten. En daar word ik blij van! Vooral vanuit mijn nieuwsgierigheid naar de digitale transformatie. Daarin is een hoop te leren en te ontdekken. Maar ook omdat ik de menselijke kant van de verandering interessant en belangrijk vind. Innovatie staat dus centraal in mijn werk. Hoe zorg je dat mensen niet met angst naar nieuwe ontwikkelingen kijken, maar juist denken ‘wat kan ik hiermee?’ en ‘hoe helpt dit mij?’. Ik weet zeker dat ik bij Sdu de ruimte krijg dit verder te onderzoeken en ervaren.

De kracht van Sander

Thumbnail for YouTube video with ID: Es4T1RK6pCc

Waar ben je het meest trots op binnen jouw carrière bij Sdu?

De afgelopen twee jaar heb ik samen met mijn Sdu en Belgische collega’s aan de implementatie van een nieuw Enterprise Resource Planning systeem gewerkt. Dit systeem heeft impact op onze hele organisatie en werkwijze. Super interessant en leerzaam, maar tegelijkertijd zeer complex en impactvol. Het op afstand werken door de COVID-19 pandemie maakte dit project nog uitdagender. We moesten op zoek naar de beste vormen van samenwerken. Toch is het ons gelukt om een werkbare en succesvolle samenwerking te creëren. Daarvoor moet je eerst duidelijk hebben hoe iedereen als persoon in elkaar zit en hoe zij in de wedstrijd staan. Wat is het doel? Hoe kunnen we dit als team bereiken en wat kan ik daaraan bijdragen? Welke collega’s zijn in welke stappen van het proces van meerwaarde? Dit inzicht helpt om snel en met de juiste personen aan de slag te gaan. Daarin zit wel echt mijn kracht: de juiste mensen betrekken. Ik ben van mening dat je alleen sneller gaat, maar samen verder komt. We zijn allemaal schakeltjes die zelfstandig vanuit een eigen expertise naar een gezamenlijk doel toewerken. Dat maakt samenwerken ook zo boeiend en leuk. Ik ben heel trots op hoe we als team in dit project samengewerkt hebben!

Hoe kun jij jouw krachten bij Sdu verder verbeteren?

Leren van hetgeen je doet, of juist niet doet, vind ik heel belangrijk. Ik sta daarom altijd open voor feedback en gelukkig geven mijn collega’s dat ook regelmatig. Ik leer mezelf op die manier nog beter kennen en weet steeds beter waar mijn krachten liggen. Er is hier ruimte om transparant te zijn, dus we vertellen het elkaar ook wanneer iets verbeterd kan worden. Dat vind ik mooi, want hierdoor word ik een betere en leukere versie van mezelf. Dat wil toch iedereen? Het fijne is dat Sdu mij echt motiveert om mijn krachten verder te ontwikkelen. Met opleidingen die ik mag volgen, bijvoorbeeld. De diversiteit onder collega’s biedt ook veel kansen. Ik leer bijvoorbeeld van de manier waarop de jongere generatie werkt en hoe ze met elkaar omgaan. En omdat we als Sdu onderdeel zijn van het grotere geheel Lefebvre Sarrut leer ik van andere culturen. Het is heel inspirerend om in zo’n omgeving te werken. Daarom help ik Sdu ook graag vooruit. Want ik vind het vanzelfsprekend om mijn enthousiasme en alles wat ik leer terug te geven aan de organisatie.

Iesja Leunend

Accountmanager Inside Sales

36 uur | Sales | V.a. €3.200 + bonusregeling

Devika op blok

Open sollicitatie

Open sollicitatie bij Sdu

Actuele vacatures

Kun je niet wachten om klanten en jezelf naar grote hoogte te brengen? Mogelijk zit jij helemaal op je plek in één van onze vacatures.