Europees- en internationaal recht

Europees recht wordt toegepast in bijna alle rechtsgebieden. Sdu biedt de advocaat alle benodigde vakinformatie, vakliteratuur en praktijkoplossingen met betrekking tot rechtsgebieden waarop Europees- of internationaal recht van invloed is.

Header Sdu Europees- en internationaal recht
Naar de webshop

Bij Sdu bent u ervan verzekerd dat u snel en eenvoudig op de hoogte blijft van alle ontwikkelingen binnen het Europees- en internationaal recht. Met ons platform OpMaat bent u verzekerd van een uniek hulpmiddel in uw dagelijkse rechtspraktijk. Uw vakkennis houdt u up-to-date met onze vakliteratuur en diverse opleidingen & events.

Events & opleidingen binnen Europees- en internationaal recht

Bekijk hier het overzicht van onze aankomende evenementen, cursussen en opleidingen binnen het Europees- en internationaal recht.

Uitgelicht: Europees recht overrules nationaal bestuursrecht*

15 november: Deze cursus Europees recht overrules nationaal bestuursrecht geeft u compleet en helder overzicht waar het Europees recht altijd prevaleert boven het nationaal bestuursrecht. Deze juridische hiërarchie, mede op basis van verschillende uitspraken en arresten, wordt u helder en beknopt uitgelegd door twee experts en ervaren docenten in deze materie. Na het volgen van deze cursus weet u precies wanneer u het Europees recht als uitgangspunt moet nemen bij de voorbereiding van een nieuwe zaak. Belangrijke toegevoegde waarde en onmisbare kennis voor u als advocaat in uw praktijk en het bijstaan van uw cliënten.

Meld u nu aan

Meer informatie over Europees- en internationaal recht nodig? Zoek in ons archief!

Heeft u behoefte aan meer vakinhoudelijke informatie op het gebied van Europees recht? Bekijk nu een selectie van de vakinformatie die we hierover aanbieden. U vindt op deze pagina's een preview van de actuele content die we samen met experts uit de rechtspraktijk creëren.

Sdu Internationaal recht 600x400

Europees recht

Het Europees recht is een hele brede definitie en wordt toegepast in bijna alle rechtsgebieden. Belangrijke thema's binnen dit rechtsgebied zijn privacy, bevoegdheidstoekenning, Europees mededingingsrecht, Functioneren van de interne markt, gezondheidszorg, Europees belastingrecht, Europees migratierecht en Europees milieurecht.

Sdu biedt een uitgebreid pakket aan producten en vakinformatie die u ondersteunen bij uw rechtspraktijk op het gebied van Europese regelgeving. Wij zorgen dat u altijd op de hoogte bent van nieuws, relevante jurisprudentie, de laatste wet- en regelgeving en uitgebreide commentaren met betrekking tot het Europees recht.