Notarieel recht

Als vertrouwenspersoon en sparringspartner voor uw cliënten is het belangrijk dat u als notaris uw advies baseert op actuele en goed onderbouwde vakinformatie. Sdu biedt notarissen diverse producten en pakketten die bij de wensen en behoeften van uw praktijk passen.

blije mensen schudden de hand
Direct naar de webshop

Sdu is hét startpunt voor de notaris! Vind alles wat u nodig heeft om uw cliënten snel en efficiënt te helpen. Maak kennis met NotaMail; het meest up-to-date, dagelijkse, notariële bericht. In OpMaat vindt u o.a. relevante jurisprudentie en actuele wet- en regelgeving. En u houdt vakkennis op peil met onze diverse opleidingen.

NIEUW! Sdu NotaFlow

Met NotaFlow worden gegevens uit uw notarieel software systeem met één klik, automatisch, ingevuld in alle beschikbare modellen. Met deze unieke koppeling en praktijkgerichte modellen versnelt u uw
werkproces en bespaart u veel tijd.. én geld! Zo houdt u meer tijd over om uw cliënt centraal te stellen.

Een greep uit de modellen:

  • Verklaring van erfrecht
  • Akte van oprichting BV
  • Akte van levering eigendom
Lees meer over NotaFlow

Uitgelicht: Erfenisvakdag 2019: Actualiteiten erfrechtelijke overeenkomsten

7 november 2019

Mediation en contracteren zijn nauw met elkaar verbonden. Contracteren geeft partijen de vrijheid de werkelijkheid te creëren en eigen normen en waarden vast te leggen. Vragen die aan bod komen tijdens deze dag zijn bijvoorbeeld:

  • Wat zijn de grenzen aan contracteren?
  • Wat zijn de kansen en wat zijn de nieuwste visies?
  • Wat zijn de vereisten bij de afwikkeling en verdeling van een nalatenschap?
  • Welke partijen moeten daarbij worden betrokken?
  • Wat zijn de consequenties als daar niet aan wordt voldaan?
Meld u nu aan

Meer informatie over Notarieel recht nodig? Zoek in ons archief!

Heeft u behoefte aan meer vakinhoudelijke informatie op het gebied van notarieel recht? Bekijk nu een selectie van de vakinformatie die we hierover aanbieden. U vindt op deze pagina's een preview van de actuele content die we samen met experts uit de rechtspraktijk creëren.

Ga naar Personen- & Familierecht

Ga naar Goederen- & Verbintenissenrecht

Notarieel recht

Notarieel recht

Bij Sdu vindt de notaris alles over de rechtsgebieden waar hij/zij in actief is. Wij helpen u bij alle dagelijkse werkzaamheden waar u in uw notarispraktijk tegen aan loopt. Met onze vakliteratuur en online platformen sluiten we nauw aan bij de praktijk en nemen we u werk uit handen. Zo houdt u meer tijd over voor uw cliënten.

Notarieel recht is onder andere nauw verbonden met het personen- en familierecht, het goederenrecht en het ondernemingsrecht. Als notaris heeft u bij Sdu al deze rechtsgebieden binnen handbereik. Verspil geen tijd meer en zie zelf hoe Sdu het Notariaat vooruit helpt.