Omgevingsrecht

Omgevingsrecht ondergaat een stelselherziening met de komst van de Omgevingswet. Als juridisch professional wordt er veel van je gevraagd. Bij Sdu bieden we je alle informatieproducten die je nodig hebt om je werk goed te kunnen blijven doen.

omgevingsrecht

Bij Sdu vind je alles op het gebied van omgevingsrecht voor overheidsinstellingen en commerciële instellingen. In ons platform OpMaat vind je dagelijks relevant nieuws én een complete databank. Onze vakbladen informeren o.a. over ontwikkelingen in specifieke marktsectoren. En je vakkennis houd je op peil met onze diverse opleidingen & events.

 

Snel alle juridische kennis voorhanden

Opmaat omgevingsrecht

De Omgevingswet (Ow) zorgt voor veranderingen. Dat heeft invloed voor je als specialist omgevingsrecht. Hoe verhouden de veranderingen zich tot de Omgevingsrecht?

Met de online kennisbank OpMaat Omgevingsrecht heb je snel alle juridische kennis voorhanden: alle wetgeving Omgevingsrecht bij elkaar en goed doorzoekbaar, een uitgebreide selectie jurisprudentie, artikelsgewijs commentaar (o.a. Omgevingswet), artikelen en actualiteiten uit de (rechts)praktijk. Kortom; praktijkgericht, actueel en online. 

Ben je alleen op zoek naar commentaren? Dan is er Sdu Commentaar Omgevingswet: het meest praktische artikelsgewijze commentaar voor de juridische rechtspraktijk. Actueel, beknopt met voldoende diepgang, voorzien van relevante onderlinge link en online.

Bekijk hier

Events & opleidingen binnen omgevingsrecht

Bij Sdu Opleidingen organiseren wij opleidingen, congressen, masterclasses en webinars voor verschillende klantgroepen. Wil je jouw vakkennis bijhouden of bijspijkeren? Wil je geïnspireerd raken? Of netwerken met vakgenoten? Onze bijeenkomsten bieden dit allemaal. 

Bekijk ons aanbod 

Meer informatie over omgevingsrecht nodig? Zoek in ons archief!

Heb je behoefte aan meer vakinhoudelijke informatie op het gebied van omgevingsrecht? Bekijk nu een selectie van de vakinformatie die we hierover aanbieden. Je vindt op deze pagina's een preview van de actuele content die we samen met experts uit de rechtspraktijk creëren. 

 

 

Bekijk onze artikelen

De Omgevingswet

Met de Omgevingswet worden wetten en regelingen samengevoegd waardoor het proces overzichtelijker wordt. Een wet onder andere de nieuwe Amvb's (Bkl, Bbl, Bal, Ob) en het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO) -  een compleet nieuw stelsel inhoud op juridisch, organisatorisch en digitaal gebied- combineert. Een enorme impact op het werk van de (juridisch) professional begaan met de fysieke leefomgeving. 

Meer over Omgevingswet
Sdu en de Omgevingswet

Omgevingsrecht

Op het gebied van omgevingsrecht zijn er talloze regelgevingen over de fysieke wereld waarin wij leven, zoals milieu, water, natuur en ruimtelijke ordening. Rondom deze thema’s bestaan veel tegenstrijdige belangen en ontstaan er geschillen over bijvoorbeeld geluidsoverlast, luchtvervuiling, licht, trillingen of externe veiligheid. 

Met onze nieuwsupdates, jurisprudentiepublicaties en commentaren zorgt Sdu dat je altijd op de hoogte bent van de laatste wet- en regelgeving. Maak nu kennis met al onze producten binnen het vakgebied van omgevingsrecht.