Personen- en familierecht

Personen- en familierecht beslaat ongeveer de helft van het aantal gerechtelijke procedures. Vooral het familierecht is regelmatig onderhevig aan wijzigingen. Sdu begrijpt daarom het belang om de hoogte te blijven van elk relevant nieuws. Daarom bieden wij alle benodigde vakliteratuur aan om uw vak optimaal uit te oefenen.

Personen- en familierecht
Direct naar de webshop

Bij Sdu bent u ervan verzekerd dat u snel en eenvoudig op de hoogte blijft van alle ontwikkelingen binnen het personen- en familierecht. Met ons platform OpMaat bent u verzekerd van een uniek hulpmiddel in uw dagelijkse rechtspraktijk. Uw vakkennis houdt u up-to-date met onze vakliteratuur en diverse opleidingen & events.

Uitgelicht: Basiscursus alimentatierekenen

v.a. 26 mei 2020:

De basisopleiding, die u tevens 24 opleidingspunten oplevert, strekt zich uit tot nagenoeg het gehele terrein van het personen- en familierecht. Vijf gerenommeerde docenten staan voor u klaar om u inzicht te geven in de belangrijkste aspecten binnen de echtscheidingspraktijk.

Na het volgen van deze vier opleidingsdagen beschikt u over een basisniveau van kennis en vaardigheden op het gebied van het personen- en familierecht en bent u in staat om op deskundige wijze echtscheidingszaken af te handelen.

Meer informatie

Meer informatie over personen- en familierecht nodig? Zoek in ons archief!

Heeft u behoefte aan meer vakinhoudelijke informatie op het gebied van personen- en familierecht? Bekijk nu een selectie van de vakinformatie die we hierover aanbieden. U vindt op deze pagina's een preview van de actuele content die we samen met experts uit de rechtspraktijk creëren.

Bekijk onze artikelen
vrouw achter laptop

Personen- en familierecht

Personen- en familierecht, onderdeel van burgerlijk recht, houdt zich bezig met alle regelingen die betrekking hebben op individuele personen en de verhoudingen binnen een familie. Dit rechtsgebied onderscheidt zich van andere delen van het recht door onder andere de grote mate van beslotenheid.

Sdu biedt content die volledig gericht is op de pragmatische praktijkjurist. Samen met experts uit de rechtspraktijk creëren we actuele content op het gebied van personen- en familierecht.