Personen- en familierecht

Personen- en familierecht beslaat ongeveer de helft van het aantal gerechtelijke procedures. Vooral het familierecht is regelmatig onderhevig aan wijzigingen. Sdu begrijpt daarom het belang om de hoogte te blijven van elk relevant nieuws. Daarom bieden wij alle benodigde vakliteratuur aan om uw vak optimaal uit te oefenen.

Personen- en familierecht
Direct naar de webshop

Bij Sdu bent u ervan verzekerd dat u snel en eenvoudig op de hoogte blijft van alle ontwikkelingen binnen het personen- en familierecht. Met ons platform OpMaat bent u verzekerd van een uniek hulpmiddel in uw dagelijkse rechtspraktijk. Uw vakkennis houdt u up-to-date met onze vakliteratuur en diverse opleidingen & events.

Events & opleidingen binnen personen- en familierecht

Bekijk hier het overzicht van onze aankomende evenementen, cursussen en opleidingen binnen personen- en familierecht.

Uitgelicht: Basiscursus alimentatierekenen

12 november 2019:

Dit is een echte rekencursus en is bedoeld om goed inzicht te krijgen in de systematiek van het alimentatierekenen, voor zowel kinderalimentatie als partneralimentatie. Tijdens deze cursus krijgt u op een praktische manier uitleg over alimentatierekenen en worden er verschillende fiscale aspecten belicht, zoals de heffingskortingen en toeslagen. Ook wordt er tijdens de cursus aandacht besteed aan meer complexe onderwerpen zoals de eigen woning, de IB ondernemer en de DGA. Tijdens deze cursus wordt er met de hand gerekend, dus neem uw rekenmachine mee.

Meld u nu aan

Meer informatie over personen- en familierecht nodig? Zoek in ons archief!

Heeft u behoefte aan meer vakinhoudelijke informatie op het gebied van personen- en familierecht? Bekijk nu een selectie van de vakinformatie die we hierover aanbieden. U vindt op deze pagina's een preview van de actuele content die we samen met experts uit de rechtspraktijk creëren.

Bekijk onze artikelen
vrouw achter laptop

Personen- en familierecht

Personen- en familierecht, onderdeel van burgerlijk recht, houdt zich bezig met alle regelingen die betrekking hebben op individuele personen en de verhoudingen binnen een familie. Dit rechtsgebied onderscheidt zich van andere delen van het recht door onder andere de grote mate van beslotenheid.

Sdu biedt content die volledig gericht is op de pragmatische praktijkjurist. Samen met experts uit de rechtspraktijk creëren we actuele content op het gebied van personen- en familierecht.