Privacy Statement

Sdu uitgevers b.v.*, hierna te noemen Sdu, is ervan overtuigd dat de bescherming van de persoonlijke levenssfeer van haar klanten en bezoekers van de website van essentieel belang is voor haar activiteiten, hierbij hoort een zorgvuldige omgang met persoonsgegevens.

Persoonlijke gegevens worden dan ook zorgvuldig verwerkt en beveiligd. Hierbij houdt Sdu zich aan de wet en regelgeving op het gebied van de bescherming van persoonsgegevens, zoals de Wet bescherming persoonsgegevens. De gegevensverwerking is door Sdu, als Verantwoordelijke voor de gegevensverwerking, gemeld bij het College bescherming persoonsgegevens te Den Haag.

Vastleggen en verwerking van gegevens
In het kader van de dienstverlening worden persoonsgegevens vastgelegd. Sdu gebruikt persoonsgegevens van abonnees, klanten en bezoekers van de website voor de uitvoering van de (abonnee)overeenkomst of dienstverlening via internet. Sdu zal uw CV gegevens die door u zijn opgegeven via de carrièresites van Sdu alleen met uw toestemming raadpleegbaar maken voor derden. U kunt zelf te allen tijde de raadpleegbaarheid van het CV, geheel of gedeeltelijk, beperken. Bedenk goed welke gegevens u in uw CV opneemt wanneer deze raadpleegbaar is voor derden. Daarnaast worden de gegevens verwerkt om te informeren over interessante aanbiedingen van producten en/of diensten van Sdu, andere websites van Sdu en voor het doen van aanbiedingen door zorgvuldig geselecteerde partners. Hierbij tracht Sdu rekening te houden met uw voorkeuren, aangegeven interesses en vakgebied. Indien u geen prijs stelt op informatie kunt u een brief onder vermelding van 'blokkering' sturen naar:

Sdu Klantenservice Postbus 20014 2500 EA Den Haag

In overeenstemming met de Telecommunicatiewet gebruikt Sdu het e-mailadres, dat zij ontvangt in het kader van het sluiten van een (abonnee)overeenkomst, om u van informatie te voorzien over uitgaven en diensten op uw vakgebied van Sdu Uitgevers bv.

U kunt uw e-mailadres hier overigens ook meteen volgens bovenstaande procedure laten blokkeren. Voorts neemt Sdu in iedere e-mail de mogelijkheid op om u hiervoor apart uit te schrijven.

Alleen in de gevallen dat u zelf toestemming heeft gegeven, zal Sdu uw e-mailadres gebruiken om u te informeren over producten en diensten van derden.

Beveiliging gegevens
Sdu maakt gebruik van veiligheidsprocedures, onder meer om te voorkomen dat onbevoegden toegang krijgen tot deze gegevens of dat persoonsgegevens verloren gaan.

Klikgedrag
Op de website worden bezoekgegevens bijgehouden zoals de door een bezoeker meest gevraagde pagina's. Het doel hiervan is om de inrichting van de website te optimaliseren. Ook kunnen deze gegevens worden gebruikt om voor u relevante informatie op de pagina’s die u bezoekt te plaatsen, bijvoorbeeld speciale berichten in uw interessevelden of aanbiedingen van adverteerders. Op deze wijze kan de dienstverlening aan u verder worden geoptimaliseerd.

Cookies
Sdu maakt bij het aanbieden van diensten gebruik van cookies. Een cookie is een klein tekstbestandje dat, bij bezoek aan de website, wordt geplaatst op de harde schijf van uw computer. Een cookie bevat gegevens, zodat u als bezoeker kan worden herkend, telkens als u de website bezoekt. Het is dan mogelijk om de website speciaal op u in te stellen en/of het inloggen te vergemakkelijken.

U kunt in uw browser cookies altijd buiten werking stellen, zonder dat dit vergaande gevolgen heeft voor het gebruik van de website. Het gevolg kan dan echter wel zijn dat bepaalde onderdelen minder of niet meer toegankelijk voor u zijn.

Sdu maakt onder meer gebruik van cookies voor webanalyse-service (zoals Google Analytics). Via deze cookies krijgt Sdu inzage in het bezoek aan haar websites door informatie over bezoekersaantallen, populaire pagina’s en onderwerpen. Op deze wijze kan Sdu de communicatie en informatievoorziening beter afstemmen op de behoeften van de websitebezoekers. Sdu kan niet zien wie (of welke pc) haar websites bezoekt.

Daarnaast maakt Sdu gebruik van functionele cookies zoals sessie- en login cookies voor het bijhouden van sessie- en inloginformatie alsook van cookies die het bestellen van onze producten vereenvoudigen (zoals het bewaren van de inhoud van uw winkelwagen).

Ook zijn advertentiecookies in gebruik (zoals Ad7 en DQ&A), die bedoeld zijn voor het tonen van relevante advertenties, alsmede cookies van sociale netwerken, zoals LinkedIn, Facebook en Twitter. Laatstgenoemde cookies zijn uitsluitend van toepassing indien u gebruik maakt van het betreffende service en maken het mogelijk berichten te linken of te tweeten.

Meer informatie over cookies.

Links naar andere websites
Op de website treft u een aantal links aan naar andere websites. Hoewel deze websites met zorg zijn geselecteerd, kan Sdu geen verantwoordelijkheid dragen met betrekking tot het gebruik van uw gegevens door die organisaties. Lees hiervoor de privacystatement, indien aanwezig, van de website die u bezoekt.

Wijzigingen
Sdu behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan te brengen in het privacystatement. Check daarom regelmatig het privacystatement voor een update van het privacybeleid.

Vragen
Als u nog vragen heeft over het privacybeleid, neemt u dan contact op met:

Sdu Klantenservice
Postbus 20014
2500 EA Den Haag

Den Haag, 7 september 2009

*Sdu Uitgevers werkt met de volgende merknamen:

OpMaat, NTFR, In- en Uitvoer, Toxic, Blauwe VNW, Sdu Information Solutions en SC.