Neem als adviseur de touwtjes in handen
Bereid jouw organisatie en jouw klanten voor op de nieuwe CSRD-richtlijn met behulp van onze oplossingen.
Governance
Interne beprijzing van biodiversiteit en ecosystemen
Strategie
Het plan dat ertoe leidt dat er vanaf 2030 geen nettoverlies aan biodiversiteit wordt veroorzaakt, en na 2050 een nettowinst.
Impact-, risico- en kansenmanagement
Materiële risico's van biodiversiteit en beleid voor management
Doelstellingen en prestatiemetingen
Financiering van projecten om risico's en schade aan biodiversiteit en ecosystemen buiten de eigen waardeketen te beperken
Breid jouw dienstverlening uit met advisering over CSRD
Als adviseur is het van belang om niet alleen jouw eigen praktijk te blijven ontwikkelen, maar ook om jouw cliënten voor te bereiden op de kansen die er liggen op het gebied van ESG en CSRD.
Het is belangrijk om te beseffen dat het een grote inspanning zal vergen om aan de nieuwe regels van CSRD te voldoen. De informatie die nodig is voor CSRD moet van dezelfde kwaliteit en belangrijkheid zijn als financiële verslaggeving. Bedrijven hebben vaak moeite om hieraan te voldoen en zoeken daarom naar advies over het opzetten van beleid, doelstellingen en governance. Het jaarverslag moet vervolgens door een accountant worden bekrachtigd.
Investeerders en andere gebruikers van de informatie moeten in staat zijn om een duidelijk beeld te krijgen van de manier waarop een onderneming invulling geeft aan duurzaamheid. Zowel nu als in de toekomst. Als adviseur kun jij hierbij helpen door jouw cliënten te voorzien van waardevol advies op het gebied van ESG en CSRD.
Holistische benadering van duurzaamheid
Bedrijven moeten een holistische benadering van duurzaamheid ontwikkelen en hierover moeten zij gaan rapporteren. Dit begint bij een doordacht beleid met ESG-doelen en het implementeren van processen en systemen om deze doelen te bereiken.
Hoewel deze rapportageverplichting extra inspanning zal vragen en extra kosten zal opleveren, biedt het ook kansen. Zo kan het op termijn juist zorgen voor kostenbesparingen, een verbeterde positie als werkgever, het aantrekken van investeringen en een betere positionering vergeleken met concurrenten. Als adviseur kun je bedrijven helpen om deze kansen te benutten en de rapportageverplichting op een efficiënte en effectieve manier te implementeren.
“Dat iets op papier staat, wil niet zeggen dat je het ook doet. De governance is een ondergeschoven kindje in het ESG-verhaal.”
RSM - Mario van den BroekLead Partner RSM Netherlands
Opleidingen en webinars
Versterk jouw expertise met onze trainingen en webinars i.s.m met RSM. Wil jij leren hoe een organisatie effectief kan rapporteren over duurzaamheid en welke onderwerpen daarbij van belang zijn? Onze opleidingen zijn ontworpen om bedrijven en professionals te helpen bij het begrijpen en implementeren van duurzaamheidsstrategieën, het identificeren van risico's en kansen, het verbeteren van hun ESG-rapportage en meer. Speciaal ontwikkeld voor iedereen binnen een organisatie die met CSRD in aanraking komt.
JES! producten
Iedere organisatie heeft zowel kennis als tooling nodig om ESG vorm te geven. Daarom is Sdu drie innovatieve producten aan ontwikkelen, die het implementeren van CSRD vereenvoudigen. Zo weet je zeker dat jouw organisatie compliant is, risico's minimaliseert en je organisatie zich richten op het creëren van klantwaarde.
JES! Knowledge
JES! Knowledge helpt je bij het begrijpen wat er nodig is voor een ESG-beleid en hierover te rapporteren volgens de CSRD. Het ondersteunt bij selecteren van doelstellingen en het voorbereiden van een plan van aanpak en houdt je up-to-date van de laatste wijzigingen en ontwikkelingen.
JES! Workflow
Met JES! Workflow leg je beleid, doelstellingen, verantwoordelijkheden, taken en data eenvoudig vast. Zo maak je inzichtelijk hoe de voortgang is op de ambities die de organisatie op gebied van ESG heeft en waar ruimte is voor verbetering.
JES! E-Data
JES! E-Data geeft je snel en eenvoudig grip op de eco kosten van de producten die jouw organisatie gebruikt en produceert. De berekening is gebaseerd op betrouwbare productdata en wetenschappelijk onderbouwde data uit de Idemat database.
Wat te verwachten?
- Wat is de CSRD en waar richt het zich op?
- Wanneer wordt de CSRD van kracht en voor welke organisaties?
- Wat zijn de gevolgen van de CSRD voor organisaties?
- Wie is verantwoordelijk voor de assurance van de duurzaamheidsrapportage onder de CSRD?
- Voor welke organisaties is de CSRD van toepassing?
- Geldt de CSRD alleen voor beursgenoteerde ondernemingen?
- Wat moeten organisaties rapporteren volgens de CSRD?
- Aan welke rapportagestandaarden moeten bedrijven voldoen onder de CSRD?
- In welk formaat en structuur moeten organisaties hun duurzaamheidsinformatie rapporteren?
- Is er een assurance-verklaring vereist voor de gerapporteerde duurzaamheidsinformatie?
Meest gedownload
Hier vind je onze drie meest gedownloade items. Download nu ook gratis deze en andere informatie uit onze kennisbank.
ESG & CSRD Hoe begin je de route naar duurzame bedrijfsvoering?
Wat verandert er voor jouw organisatie als het gaat om ESG? Ontdek de veranderingen die er aankomen en hoe jij hierop kunt anticiperen. Onze whitepaper biedt duidelijkheid over de verplichtingen en hoe je ze kunt vervullen.
In 6 stappen naar jouw ESG-beleid
Tijd om nog meer te focussen op de duurzaamheid en toekomstbestendigheid van jouw organisatie. Maar waar ga je beginnen? Om jou een kick start te geven hebben we zes heldere stappen gedefinieerd om mee aan de slag te gaan.
Opname webinar JES! Ins & outs van ESG-wetgeving
Wil jij als bedrijfseigenaar of adviseur de complexe ESG-wetgeving begrijpen en toepassen? Ontdek alle ins en outs van ESG-wetgeving. Onze sprekers, David Boekel en Ruben Harding van RSM, zullen je wegwijs maken. Bekijk hier de opname van het webinar als je deze op 6 april hebt gemist!