Onderzoek: veel bedrijven niet klaar voor verplichte EU duurzaamheidsrapportage

Veel grote en middelgrote bedrijven in Europa zijn nog lang niet klaar voor de Europese richtlijn die hen verplicht vanaf 2024 of 2025 te rapporteren over hun impact op mens en milieu, de zogeheten Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD).

Onderzoek: veel bedrijven niet klaar voor verplichte EU duurzaamheidsrapportage

ESG / CSRD, waar begin je?

Met de Green Deal stuurt de Europese Commissie sterk op duurzaamheid. Om duurzaamheidsbeleid bij bedrijven in Europa af te dwingen, introduceert zij onder andere de Corporate Sustainability Reporting Directive. Deze nieuwe CSRD wetgeving vereist dat duizenden bedrijven gedetailleerd gaan rapporteren over Environment, Social & Governance (ESG). Deze duurzaamheidsrapportage zal de sleutel zijn om je bedrijfscontinuïteit te garanderen.  

Waarom? Omdat ketenpartners dit van je gaan verlangen. Daarnaast biedt CSRD de kans om kostenefficiency te realiseren, je als aantrekkelijker werkgever te positioneren, makkelijker inversteringen aan te trekken en jezelf te onderscheiden van de concurrentie.  Zonde om niet te doen dus.  

Maar waar begin je? Laat ons je helpen om duurzaamheid en toekomstbestendigheid centraal te stellen in jouw organisatie. 

 

Start met implementeren van CSRD in jouw organisatie

Opleidingen

Vakkennis updaten? CSRD opleidingen voor succesvolle implementatie

Start direct

CSRD Kennisbank

Verrijk je CSRD kennis met onze praktijkgerichte kennisbank

Bekijk hier

Producten

Bouw aan een duurzame toekomst met onze innovatieve CSRD producten

Bekijk producten

Nieuws

Blijf op de hoogte van de nieuwste CSRD ontwikkelingen

Lees het hier

Wat ga jij morgen doen?

  • Neem kennis van de CSRD, volg een workshop of opleiding

  • Vorm een multidisciplinair team met benodigde kennis en ervaring

  • Maak een stappenplan en breng in kaart wat de voornaamste acties zijn en zet ze uit in de tijd

  • Schrijf je in voor de wachtlijst en wees de eerste om onze nieuwe software te gebruiken

Word de CSR-expert van morgen: Professionaliseer jezelf met één van onze opleidingen

Blijf up-to-date in het ESG-landschap en upgrade je vakkennis tijdens één van onze trainingen. Onze ESG / CSRD-opleidingen worden beoordeeld met een score van 8.5. Perfect voor professionals met ESG-verantwoordelijkheden, zoals CFO's, finance managers, adviseurs, accountants en business owners. 

Sdu biedt opleidingen aan voor professionals die in korte tijd willen leren hoe een organisatie kan rapporteren over duurzaamheid en wat de belangrijkste onderwerpen zijn. De opleidingen zijn speciaal ontwikkeld op he themaCSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive) en bieden de meest actuele theorie in combinatie met praktische handvatten.

Meer informatie en inschrijven

ESG opleiding