(Echt)scheiding en internationaal privaatrecht. Editie 2018

prof. mr. F. Ibili, mr. dr. P.A.M. Jongens-Lokin, mr. dr. J.G. Knot, mr. dr. M. Freudenthal

Deze monografie biedt een praktische handleiding bij vragen die kunnen rijzen in geval van een internationale echtscheiding. Aan bod komen alle IPR-aspecten van de echtscheiding en van de echtscheidingsgevol­gen (voortgezet gebruik echtelijke woning, ouderlijke verantwoordelijkheid, huwelijksvermogensrecht, pensioen en alimentatie). Deze onderwerpen worden besproken volgens de klassieke vragen van IPR naar de internationale bevoegdheid van de Nederlandse rechter, het toepasselijke recht op de rechtsverhouding, en de erkenning en in voorkomend geval de tenuitvoerlegging van rechterlijke beslissingen uit vreemde staten.

  • Boek
  • 212 pagina's
  • Bestelcode 9789012403122
Omschrijving
Verder wordt ook aandacht besteed aan de grensoverschrijdende betekening en oproeping in echtscheidingszaken. Daarmee is deze monografie geschikt voor praktijkjuristen die aanlopen tegen internationale echtscheidingen (advocaten, rechters, ambtenaren van de burgerlijke stand, etc.).
Aan deze monografie hebben meegewerkt: prof. mr. F. Ibili, mr. dr. P.A.M. Jongens-Lokin, mr. dr. J.G. Knot en mr. dr. M. Freudenthal. De auteurs zijn werkzaam (geweest) in de rechtspraak en/of de wetenschap.
Prof. mr. F. Ibili is raadsheer in het gerechtshof Den Haag en bijz. hoogleraar Personen-, familie- en jeugdrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen.
Mr. dr. P.A.M. Jongens-Lokin is werkzaam bij het Wetenschappelijk Bureau (Civiel) van de Hoge Raad der Nederlanden.
Mr. dr. J.G. Knot is universitair docent internatio- naal privaatrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen en IPR-adviseur bij PlasBossinade Notarissen in Groningen.
Mr. dr. M. Freudenthal is oud universitair hoofddocent aan het Molengraaff Instituut voor Privaatrecht van de Universiteit Utrecht.
Product details
Bestelcode 9789012403122
Productsoort Boek
Aantal pagina's 212
Bestelvorm Losse verkoop
Boeksoort W-boek
Levertermijn Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
Beschikbaarheid Leverbaar
Publicatiedatum 25-09-2018
NUR code 822
Serie naam Monografieën (echt)scheidingsrecht
Auteur(s) prof. mr. F. Ibili mr. dr. P.A.M. Jongens-Lokin mr. dr. J.G. Knot mr. dr. M. Freudenthal
Editie 6e druk

Uw bestelling

(Echt)scheiding en internationaal privaatrecht. Editie 2018
excl. btw € 51,89 incl. btw € 56,56
Levertijd: Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
  • Gratis verzending
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht