Sdu blog

Loading...

Internationale dag van de douane! Een goed moment om het Brexit-net op te halen

Internationale dag van de douane! Een goed moment om het Brexit-net op te halen
25 januari 2021
79 keer bekeken

In 1983 heeft de Wereld Douane Organisatie 26 januari uitgeroepen tot 'Internationale Dag van de Douane'. Jaarlijks krijgt deze dag een thema en een slogan en worden er voor douanebeambten workshops en lezingen georganiseerd. Nu de maand januari alweer half voorbij is en de 26ste eraan komt wordt het tijd om het net op te halen als het gaat om de Brexit, een gepast thema voor de 26ste lijkt me dit dan ook, maar wat wordt de slogan? ‘Het Brexit monster wordt werkelijkheid’?

Een nieuwe aanpak bij de opleiding HBO-Rechten

Een nieuwe aanpak bij de opleiding HBO-Rechten
14 januari 2021
308 keer bekeken

Al enige tijd is er een verandering gaande in het juridische onderwijs, dat merken ze op de Hogeschool Leiden ook bij  de opleiding HBO-Rechten: “De behoefte binnen de opleiding is tweeledig; 5 jaar geleden hebben we ons onderwijs omgegooid. Het was altijd vrij klassiek, nu hebben we blended onderwijs”, vertelt Vincent Jongste. Er al een verschuiving gaande naar online lesgeven.

Sdu neemt Evidend over, hét online aandeelhoudersregister voor de 21ste eeuw

Sdu neemt Evidend over, hét online aandeelhoudersregister voor de 21ste eeuw
4 januari 2021
203 keer bekeken

Sdu heeft Evidend overgenomen, een online aandeelhoudersregister voor besloten vennootschappen. Het digitale register geeft onder meer een real time overzicht van het sinds september 2020 voor alle rechtspersonen verplichte UBO-register. Dit bespaart de notaris en zijn klant veel tijd en geld.

31 dagen vol uitspraken

31 dagen vol uitspraken
24 december 2020
315 keer bekeken

December is de maand waar we terugkijken op het afgelopen jaar. Een jaar waarbij veel besproken is en nieuwe regels en wetten opgesteld moesten worden. Onderwerpen waar we vorig jaar nog niet eens aan zouden denken. En daarom is het goed om de meest opvallende, leuke of interessante uitspraken op een rijtje te zetten. Bekijk ze hier en lees de bijbehorende artikelen.

Innovatie is een mindset

Innovatie is een mindset
21 december 2020
352 keer bekeken

In een eerder interview over het Sdu Workflow Innovation Initiative (SWII) gaf Sander de Groot (CEO) het belang van dit project al aan. Dit keer spreken we met Sebastiaan Besselsen. Sebastiaan is één van de 12 deelnemers van SWII bij Sdu en is sinds september twee volle dagen in de week bezig met dit project.  Sebastiaan werkt sinds begin 2019 bij Sdu als front-end softwarearchitect, maar was niet helemaal onbekend bij Sdu. Sinds 2008 heeft hij gewerkt aan projecten bij Sdu als Lead Developer via een leverancier. Lees zijn interview over het SWII-project.

Een Kerstgroet van Sdu!

Een Kerstgroet van Sdu!
16 december 2020
107 keer bekeken

Bekijk hier de Sdu Kerstgroet en de beste wensen voor 2021!

Sdu lanceert innovatietraject

Sdu lanceert innovatietraject
8 december 2020
669 keer bekeken

Het verder bouwen aan de innovatiecultuur binnen Sdu en nieuwe concepten ontwikkelen die aansluiten bij de behoefte van de gebruikers. Dat is het doel van het onlangs gelanceerde Sdu Workflow Innovation Initiative (SWII). Wat houdt dit initiatief precies in en hoe zet Sdu in op innovatie? CEO Sander de Groot geeft antwoord. “Als we alle kennis en ervaring bij elkaar brengen, kunnen we een hoop bereiken”.

 

Een terug- én vooruitblik met Danny Hoekzema

Een terug- én vooruitblik met Danny Hoekzema
18 november 2020
310 keer bekeken

Iets meer dan een maand geleden werd Danny Hoekzema (27 jaar) – advocaat bij De Roos Advocaten – uitgeroepen tot Young Talent tijdens de Gouden Zandlopers 2020 in Amsterdam. Deze ‘juridische Oscars’ worden jaarlijks uitgereikt door Sdu aan juristen die hoge ogen gooien met hun dienstverlening in Nederland.

Werken in een nieuwe situatie met Dylan Verheij

Werken in een nieuwe situatie met Dylan Verheij
12 november 2020
323 keer bekeken

Starten bij een bedrijf waarbij je de meeste collega’s online ontmoet. Dat is voor veel nieuwe medewerkers een nieuwe situatie. Zo ook voor Dylan Verheij (25 jaar) die in september is gestart bij Sdu als studentmedewerker voor de Financial Law huB. ‘Maar het geeft wel veel uitdaging en vraagt om veel zelfstandigheid.’

Een rondetafelgesprek met vijf general counsels

Een rondetafelgesprek met vijf general counsels
11 november 2020
268 keer bekeken

Wat verwachten vijf internationaal opererende general counsels van de advocatuur? Hoe sturen ze hun global teams aan in deze moeilijke tijden? De juridische bazen van NXP, ASM, PVH, Albert Heijn en Juniper spreken elkaar op uitnodiging van Sdu’s Ebbo Haantjes.