Sdu blog

Loading...

31 dagen vol uitspraken

31 dagen vol uitspraken
3 december 2020
69 keer bekeken

December is de maand waar we terugkijken op het afgelopen jaar. Een jaar waarbij veel besproken is en nieuwe regels en wetten opgesteld moesten worden. Onderwerpen waar we vorig jaar nog niet eens aan zouden denken. En daarom is het goed om de meest opvallende, leuke of interessante uitspraken op een rijtje te zetten. Bekijk ze hier (dagelijks bijgewerkt).

Een terug- én vooruitblik met Danny Hoekzema

Een terug- én vooruitblik met Danny Hoekzema
18 november 2020
165 keer bekeken

Iets meer dan een maand geleden werd Danny Hoekzema (27 jaar) – advocaat bij De Roos Advocaten – uitgeroepen tot Young Talent tijdens de Gouden Zandlopers 2020 in Amsterdam. Deze ‘juridische Oscars’ worden jaarlijks uitgereikt door Sdu aan juristen die hoge ogen gooien met hun dienstverlening in Nederland.

Werken in een nieuwe situatie met Dylan Verheij

Werken in een nieuwe situatie met Dylan Verheij
12 november 2020
195 keer bekeken

Starten bij een bedrijf waarbij je de meeste collega’s online ontmoet. Dat is voor veel nieuwe medewerkers een nieuwe situatie. Zo ook voor Dylan Verheij (25 jaar) die in september is gestart bij Sdu als studentmedewerker voor de Financial Law huB. ‘Maar het geeft wel veel uitdaging en vraagt om veel zelfstandigheid.’

Een rondetafelgesprek met vijf general counsels

Een rondetafelgesprek met vijf general counsels
11 november 2020
73 keer bekeken

Wat verwachten vijf internationaal opererende general counsels van de advocatuur? Hoe sturen ze hun global teams aan in deze moeilijke tijden? De juridische bazen van NXP, ASM, PVH, Albert Heijn en Juniper spreken elkaar op uitnodiging van Sdu’s Ebbo Haantjes.

Sdu en thuiswerken: hoe pakken we het aan?

Sdu en thuiswerken: hoe pakken we het aan?
6 november 2020
381 keer bekeken

Sinds de uitbraak van Covid19, werkt een groot deel van de Sdu medewerkers thuis. In het begin werden enkele ''essentiele beroepen'' nog toegelaten op kantoor. Het betrokken en op de hoogte houden van alle medewerkers is een belangrijk onderdeel van 'het nieuwe thuiswerken'. In deze blog beantwoordt Sandra Camonier (Manager Content en lid van het corona-team) enkele vragen.

Werken tijdens een pandemie: drie lessen voor de toekomst

Werken tijdens een pandemie: drie lessen voor de toekomst
3 november 2020
108 keer bekeken

Tijdens de Covid-19-pandemie hebben veel advocaten- en notariskantoren zich razendsnel moeten aanpassen: iedereen werkte plots thuis en alles verliep digitaal. Blijft dat zo? Wat voor gevolgen heeft dat voor de praktijk en HR? En wordt het kantoor zoals we het nu kennen omgetoverd tot het Habitoor van de toekomst? Lees hier les 1.

Een noodlottige Halloween

Een noodlottige Halloween
29 oktober 2020
211 keer bekeken

Komend weekeinde is het Halloween. Een uit Amerika overgewaaid ‘feest’, dat hier ten lande (als u het mij vraagt gelukkig) nog niet heel erg veel voet aan de grond krijgt. Toch verkopen de tuincentra hier ook de nodige Halloween-prullaria. Tijdens een van mijn thuiswerkdagen afgelopen week ben ik er zelf ook op uitgestuurd om een keur aan kleine pompoenen voor bij de voordeur in te slaan. Bij die stand van zaken kan een blog die in het teken staat van Halloween natuurlijk niet uitblijven.

Bouw een zandbak voor juridische innovatie

Bouw een zandbak voor juridische innovatie
28 oktober 2020
113 keer bekeken

Er wordt de laatste tijd veel gesproken over juridische innovatie. Als medeoprichter van Dutch Legal Tech denkt men nogal eens dat ik (‘die IT-jongen’) het in dat kader vooral heb over technologische innovatie. Maar dat is zeker niet zo. Legal tech gaat voor mij vooral over cultuurverandering.

Productontwikkeling vereist structuur en geduld

Productontwikkeling vereist structuur en geduld
20 oktober 2020
175 keer bekeken

Alles staat op dit moment in het teken van corona: hoe we ermee leven, hoe het ons werk beïnvloedt en hoe we straks verder gaan als het eenmaal voorbij is. Vele sites, blogs en nieuwsmedia hebben speciale uitgaven gewijd aan corona. Iedereen wil er aan meedoen, zichtbaar zijn en gevonden worden. Speciale themapagina’s staan vol met informatie gericht op huidige en potentiële klanten, of op wie toevallig net de juiste zoekterm heeft gebruikt.

Inzicht in de markt met Advocatie

Inzicht in de markt met Advocatie
8 oktober 2020
180 keer bekeken

Met honderden contacten in de advocatuur en notariaat heeft Advocatie een enorm inzicht in de juridische dienstverlening. En het zou jammer zijn om dit inzicht niet met de wereld te delen. Advocatie doet dan ook graag onderzoek onder de  lezers. Zo ook het jaarlijkse en meest recente  onderzoek: Werken in de Advocatuur en het Notariaat. Advocatie deed begin deze zomer onderzoek waar een groot deel advocaten en notarissen heeft meegedaan. We praten bij met Joris Rietbroek, senior redacteur van Advocatie.nl