Swipe to the left

‘Door Sdu weet ik nu dat ik de juiste studiekeuze heb gemaakt’

By 15 november 2018 94 keer bekeken Geen opmerkingen

Deze week waaide er een frisse wind door onze marketingafdeling met snuffelstagiair Niek van Steen (19). Voor zijn communicatiestudie liep Niek mee met het Sdu Team Online voor een kijkje in onze ‘online’ keuken. Daar wordt dagelijks flink gekokkereld met webpagina’s, contentmarketing, e-mailings, Google adwords en social media. Sdu blog stelde Niek vijf vragen om erachter te komen waarom zijn interesse bij online communicatie ligt en hoe hij koos voor Sdu als stageplek.

Lees meer Posted in: Sdu

Diepgaand incidentenonderzoek: de sleutel tot veiliger werken

By 14 november 2018 78 keer bekeken Geen opmerkingen

Wat hebben een chemiefabrikant en een gemeentehuis met elkaar gemeen? Het antwoord: beide hebben belang bij veilig werk. Elk bedrijf of instantie wil en moet voorkomen dat zijn werknemers overwerkt raken, een burn-out krijgen of betrokken raken bij een (ernstig) bedrijfsongeval. In de praktijk makkelijker gezegd dan gedaan. Preventieprofessional Gerard de Groot houdt zich dagelijks bezig met veiligheid en gezondheid op de werkvloer en weet precies waar de grootste pijnpunten liggen binnen organisaties. In Sdu blog legt hij uit hoe bedrijven kunnen leren van incidentenonderzoek om bedrijfsongevallen te voorkomen en het werken prettiger en gezonder te maken.

Lees meer Posted in: HSE

Times are changing. For (the) good.

By Henk Aardoom, Stragegieadviseur Informatievoorziening, Full•Finance Consultants 13 november 2018 136 keer bekeken Geen opmerkingen

Tijden veranderen en snel ook. En het blijft doorgaan. De ontwikkeling van digitale technologie stelt ons voortdurend voor uitdagingen. Ook bedreigt deze de bestaande businessmodellen van de fiscale advieskantoren.

“Bijzondere” bevoegdheid OM tot wijziging tenlastelegging

By 8 november 2018 1083 keer bekeken Geen opmerkingen

Afgelopen week werd ik kort voorafgaand aan de inhoudelijke behandeling geconfronteerd met een wijziging tenlastelegging ex. 314a Sv, waarbij de wijziging van de tenlastelegging bestond uit het toevoegen van twee geheel nieuwe feiten aan drie reeds ten laste gelegde feiten. Voorafgaand aan de inhoudelijke behandeling waren al twee pro-formazittingen vooraf gegaan en bovendien was het eindproces-verbaal reeds voorafgaand aan de eerste pro-forma zitting gereed. De zaak kon niet eerder behandeld worden nu werd gewacht op de afronding van het pro-justitia onderzoek. Dit riep bij mij de vraag op hoe art. 313 Sv en 314a Sv zich tot elkaar verhouden, en wanneer nog gesproken kan worden van een voorlopige tenlastelegging in de zin van art. 261 lid 3 Sv.

5 tips voor loondoorbetaling bij ziekte

Voorkomen is beter dan genezen. Dat adagium geldt zeker als het gaat om perikelen rondom loondoorbetaling van de zieke werknemer. Toch lijkt het in de praktijk vaak onnodig mis te gaan. In deze blog daarom 5 tips om pijnlijke arbeidsrechtelijke uitglijders bij zieke werknemers te voorkomen.

Het is maar een voorheffing

By mr. A.L. Mertens 7 november 2018 302 keer bekeken Geen opmerkingen

Mr. A.L. Mertens gaat in de NTFR Opinie van deze week in op de voorheffingen. Zou het ooit eerder in de geschiedenis van ons koninkrijk zijn voorgekomen dat er gedemonstreerd werd tegen het afschaffen van een belasting? Een voorheffing nog wel? En ook nog met succes? Hoe kan een voorheffing zó belangrijk zijn geworden?

Gelijke behandeling van procespartijen door de rechter – dat is toch vanzelfsprekend?

By 7 november 2018 5281 keer bekeken Geen opmerkingen

Het was een rogatoire reis naar Adana, een grote stad in Zuid-Turkije, in 2005 of 2006. Mijn cliënt werd verdacht van een aantal Opiumwetdelicten. Een daarvan zag op de smokkel van xtc naar Turkije. In Adana zouden we een in die regio gedetineerde getuige gaan horen. Onze commissie bestond uit een rechter-commissaris, een griffier, een tolk en twee advocaten.

Zwijgen mag bij verdenking binnen een strafrechtelijk incidentenonderzoek

By 6 november 2018 2264 keer bekeken Geen opmerkingen

Na een zwaar bedrijfsongeval starten de Inspectie SZW en het Openbaar Ministerie altijd een incidentenonderzoek. De Inspectie onderzoekt wie er verantwoordelijk is en het OM bekijkt of hierbij vervolging van potentiële verdachten op zijn plaats is. Een ingrijpende situatie voor zowel werknemers als werkgevers waarbij kennis rondom met name het strafrechtelijke onderzoek ontbreekt. Advocaat Frank Janzing behandelt veel zaken binnen de sanctierechtpraktijk. In Sdu blog legt hij uit waar je als werkgever op moet letten bij een strafrechtelijk onderzoek na een ernstig bedrijfsongeval.

Lees meer Posted in: HSE

Volledige transitievergoeding bij ontslag kort voor het bereiken van de AOW-leeftijd

De Wwz voorziet niet in de aftopping van de transitievergoeding op de inkomstenderving tot aan de AOW-leeftijd. Dit is nog eens bevestigd in het recente arrest van de Hoge Raad (ECLI:NL:HR:2018:1845), waarbij een docent Frans geen transitievergoeding ontving van zijn werkgever nadat zijn arbeidsovereenkomst vlak voor het bereiken van zijn AOW-leeftijd werd ontbonden. Deze blog gaat in op de vraag of aftopping van de transitievergoeding toch op zijn plaats is.

Verontschuldigbare onmacht in het verkeer

By 1 november 2018 2143 keer bekeken 1 comment

Vorig jaar schreven mijn collega’s Mehmet Özsüren en Alrik de Haas al een blog over de aangekondigde wijzigingen in het verkeersstrafrecht. In maart 2018 kwam het tot een door minister Grapperhaus ingediend conceptwetsvoorstel aanscherping strafrechtelijke aansprakelijkheid ernstige verkeersdelicten, waarover ook de Raad voor de rechtspraak is geconsulteerd.
Het voorstel probeert invulling te geven aan de kwestie hoe (in de toekomst) om te gaan met bepaald rijgedrag en de schuld van de verdachte in het verkeersstrafrecht, met of zonder ernstige gevolgen. Wat nu als de verdachte een ongeluk veroorzaakt en de verdachte stelt dat hij tijdelijk buiten bewustzijn is geweest? Een cliënt met dit verhaal meldde zich bij mij. Het vonnis werd vorige week gepubliceerd (Rechtbank Gelderland 10 augustus 2018, ECLI:NL:RBGEL:2018:3611). De hoogste tijd om een blog te wijden aan verontschuldigbare onmacht.