Uw bestelling

Aan de slag met PGS 15
excl. btw € 84,91
Gratis verzending

Aan de opslag van verpakte gevaarlijke stoffen en preparaten zijn wettelijke eisen gesteld, beschreven in de richtlijn PGS 15. Het niet voldoen aan die eisen kan voor een bedrijf of organisatie vervelende gevolgen hebben. Aan de slag met PGS 15 biedt allerhande betrokkenen een helder en compleet handvat bij werkzaamheden die betrekking hebben op het opslaan van gevaarlijke goederen. De nieuwste editie is volledig ADR 2013-compliant!

  • Boek
  • 350 pagina's
  • Bestelcode 9789012574839
Omschrijving
De vijfde herziene editie
Het ADR, het Europese verdrag betreffende het internationaal vervoer van gevaarlijke goederen over de weg, vormt de grondslag voor de PGS 15. Elke twee jaar wordt het ADR herzien. Ook per 1 januari 2013 heeft er weer een herziening plaatsgevonden. Tot 1 juli 2013 geldt een overgangsperiode. Pas hierna dienen betrokkenen zich te houden aan de herziene regelgeving. Aan de slag met PGS 15 is recentelijk aangepast is aan de 2013-versie van het ADR. In deze herziene editie zijn onder andere een aantal nieuwe gevaarlijke stoffen en voorwerpen verwerkt in de Stoffenlijst, alsook een groot aantal gewijzigde stofeigenschappen, en zijn de transportsymbolen aangevuld met nieuwe gevaarsetiketten.

Regelgeving en inspectie
Wanneer de regelgeving uit de PGS 15 nageleefd worden, voldoet u aan de Arbeidsomstandighedenwet- en regelgeving. Ook voorkomt u problemen bij het toezicht en de naleving van het Activiteitenbesluit en bij het verlenen van uw omgevingsvergunning.

PGS 15 in de praktijk
Wanneer krijgt u met PGS 15 te maken? Voor welke categorieën gevaarlijke stoffen geldt PGS 15? Wat is de rol van de Arbeidsinspectie bij PGS 15? Wat zegt het Activiteitenbesluit over PGS 15? Wat is er precies gewijzigd in de geactualiseerde PGS 15?
Aan de slag met PGS 15 geeft antwoord op deze en vele andere vragen en is geschikt voor Health-, Safety- en Environment managers, milieucoördinatoren, handhavers en vergunningverleners, adviseurs op het gebied van milieu en veiligheid, medewerkers van veiligheidsregio’s en beleidsmedewerkers externe veiligheid en vergunningverlening. Ook voor opleidingsdoeleinden is deze publicatie uiterst geschikt.
Bekijk hier alvast een antwoord op een van de vragen!

Auteurs
De auteurs, Macco Korteweg Maris, Piet Pasveer, Hans Razenberg hebben vanuit verschillende disciplines, regelgeving en chemische industrie, jarenlange ervaring met opslag van gevaarlijke stoffen.

Bekijk ook eens de andere uitgaven van de 'Aan de slag reeks...':
Aan de slag met het Veiligheidsinformatieblad (VIB)
Aan de slag met het Gevaarsetiket
Product details
Bestelcode 9012574838
Productsoort Boek
Aantal pagina's 350
Bestelvorm Losse verkoop
Boeksoort W-boek
Levertermijn 4 tot 5 werkdagen – Printing on demand
Beschikbaarheid Leverbaar
Publicatiedatum 25-11-2011
NUR code 913
Auteur(s) Macco Korteweg Maris Piet Pasveer Hans Razenberg