Uw bestelling

Aanstekelijk Leiderschap
excl. btw € 25,76

Levertijd: 4 tot 5 werkdagen – Printing on demand

  • Online geen verzendkosten
  • Veilig betalen: factuur bij levering
  • 14 dagen retourrecht

Aanstekelijk Leiderschap

Corrie Schijf

Hoe kunnen ambtenaren uitgroeien tot aanstekelijke leiders? Connie Schijf beschrijft dit stap voor stap en portretteert daarnaast het aanstekelijk leiderschap van dertien inspirerende leiders.

  • Boek
  • 160 pagina's
  • Bestelcode 9789012577687
Omschrijving
Ambtenaren zijn dienstbaar aan de minister, maar moeten het ook jaknikkers zijn? Bezorg je jouw minister het meest handige antwoord waarmee hij wegkomt in de Kamer of leg je hem de werkelijke dilemma’s voor? En hoe organiseer je een setting voor optimale beleidskeuzes die kunnen rekenen op draagvlak?

Connie Schijf portretteert in dit boek dertien inspirerende leiders binnen het openbaar bestuur. Ze hebben een complexe maatschappelijke opdracht te volbrengen en doen dat met verve. Ze hebben visie, confronteren, krijgen mensen op koers en beïnvloeden uiteindelijk ook de politiek-bestuurlijke context. Ze hebben het soort lef dat ontstaat als je werkt vanuit bezieling, aldus Schijf. Aanstekelijk leiderschap noemt ze deze vorm van leiding geven die anderen ertoe aanzet ook bij te dragen.

In het eerste deel van dit boek beschrijft Schijf stap voor stap hoe ambtenaren kunnen uitgroeien tot aanstekelijke leiders. Het tweede deel bevat dertien interviews met topambtenaren en publieke leiders. Daarmee is dit meteen ook een boek van publieke leiders over leiderschap.

Connie Schijf trainde de afgelopen jaren een groot aantal topambtenaren. De dilemma’s en ervaringen waarvan de ambtenaren haar deelgenoot maakten, stelden haar in staat een eigen visie te ontwikkelen op ambtelijk leiderschap, dat in deze tijd van taakstellingen en reorganisaties zwaar onder druk staat. Schijf is eigenaar en directeur van Bureau Schijf, bekend van de leiderschapsprogramma’s Muze de Kern en Muze in Leiderschap, het leertraject. Ze verbindt leiderschapsontwikkeling nadrukkelijk met organisatieontwikkeling en samenlevingsopbouw.
Product details
Bestelcode 9012577683
Productsoort Boek
Aantal pagina's 160
Bestelvorm Losse verkoop
Boeksoort W-boek
Levertermijn 4 tot 5 werkdagen – Printing on demand
Beschikbaarheid Leverbaar
NUR code 780
Auteur(s) Corrie Schijf