Alimentatieverplichtingen. Berekeningsmethodieken. Editie 2017

Monografieën (echt)scheidingsrecht 4B. 16e druk.

mr. M.L.C.C. de Bruijn-Luckers

In dit Deel 4B MSR lezen we over Berekeningsmethodieken: welke praktische factoren, ontleend aan inkomsten en lasten van de alimentatieplichtige, bepalen de omvang van de alimentatie? Dit boek maakt onderdeel uit van de serie Monografieën Echtscheidingsrecht.

  • Boek
  • 146 pagina's
  • Bestelcode 9789012400558
Omschrijving
Beoordeling van alimentatierechten en -verplichtingen heeft twee aspecten:

a. Welke factoren, gebaseerd op wettelijke bepalingen en uitleg daarvan in de rechtspraak, bepalen een recht op alimentatie, de hoogte van de aanspraken op alimentatie, de duur van de alimentatieverplichtingen en de mogelijkheid tot wijziging van een vastgestelde alimentatie?

b. Welke (praktische) factoren, ontleend aan inkomsten en lasten van de alimentatieplichtige, bepalen de omvang van de alimentatie?

Het tweede aspect wordt in dit deel van Monografieën (echt)scheidingsrecht behandeld. Het eerste aspect wordt in deel 4A behandeld. In deel 4C zijn vermeld het in 1981 door de werkgroep Alimentatienormen ingevoerde en sedert 2001 en laatstelijk in 2017 gewijzigde systeem van richtlijnen voor het berekenen van alimentaties (de Tremanormen), het in 1994 verschenen rapport Kinderalimentatie, de richtlijn vereenvoudiging kinderalimentatie uit 2012, het in 1996 verschenen rapport Alimentatie en winst uit onderneming en de in 2017 geldende Modellen, tarieven en tabellen, voorzien van enig commentaar.

Mr. dr. M.L.C.C. de Bruijn-Lückers is vice-president in het gerechtshof te ’s-Gravenhage en redacteur en auteur van diverse uitgaven op het gebied van het personen- en familierecht.

Dit boek maakt deel uit van de serie Monografieën Echtscheidingsrecht. In de reeks Monografieën (echt)scheidingsrecht wordt getracht aan elk onderdeel van het met (echt)scheidingen samenhangende recht aandacht te besteden. Dat gebeurt door in iedere monografie een specifiek onderwerp op een zo helder mogelijke wijze weer te geven. De reeks beoogt daarmee een totaalbeeld van het (echte) scheidingsrecht te bieden, primair aan deskundigen en aan hen die dat willen worden. Daarnaast is de reeks ook toegankelijk voor de leek die meer over een bepaald onderwerp te weten wil komen.

Product details
Bestelcode 9012400554
Productsoort Boek
Aantal pagina's 146
Bestelvorm Losse verkoop
Ondertitel Monografieën (echt)scheidingsrecht 4B. 16e druk.
Boeksoort W-boek
Prijs incl. BTW 49.61
Levertermijn Voor 12.00 uur besteld, morgen in huis – Printing on demand
Beschikbaarheid Leverbaar
Beschikbaarheidcode
Handmatig N
Publicatiedatum 07-07-2017
NUR code 822
Serie naam Monografieën (echt)scheidingsrecht
Hoofdredactie Mr. M.J.C. Koens Mr. P.J.W.M Sliepenbeek
Auteur(s) mr. M.L.C.C. de Bruijn-Luckers
Editie 16e druk

Uw bestelling

Alimentatieverplichtingen. Berekeningsmethodieken. Editie 2017
excl. btw € 46,80 incl. btw € 49,61
Levertijd: Voor 12.00 uur besteld, morgen in huis – Printing on demand
  • Online geen verzendkosten
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht