Sinds de invoering van de verplichte allergenenetikettering is er
veel veranderd. De consequenties voor allergenenetikettering
vanwege Verordening (EU) Nr. 1169/2011
Voedselinformatieverstrekking aan consumenten komt uitgebreid
aan bod. Deze praktijkgids geeft inzicht in de verplichte aspecten
en good manufacturing practices bij productie en
etikettering van voedingsmiddelen.
Ook de eisen aan de omgang met allergenen binnen
certificatieschemas als IFS, BRC, HACCP en ISO 22000,
wetgeving buiten Europa en analysemethoden worden behandeld.
Maar vooral biedt het een leidraad bij de toepassing van al deze
kennis over allergenen in de praktijk. Het is een praktisch,
leesbaar en toegankelijk boekwerk dat kan dienen als naslagwerk of
leidraad bij het beoordelen van een allergenenmanagementsysteem.
De auteur is dé specialist op het gebied van
allergenenmanagement. Zij heeft zelf een ernstige pinda-allergie,
is levensmiddelentechnoloog en heeft jarenlange ervaring als HACCP-
en BRC-auditor en heeft gewerkt als QA Manager bij diverse
bedrijven. Deze unieke combinatie van kennis en ervaring wordt
ingezet om bedrijven te adviseren. Zoals het verbeteren van een
allergenenmanagementsysteem of analyse van allergenen.