Ambtenaren! 200 jaar werken aan Nederland (2e druk)

Jeroen Pepers, Davied van Berlo

AL 5000 EXEMPLAREN VERKOCHT! Ambtenaren! 200 jaar werken aan Nederland in 100 portretten gunt een unieke blik in de geschiedenis van Nederland, een kijkje achter de schermen van de belangrijkste momenten van 200 jaar koninkrijk.

  • Boek
  • 248 pagina's
  • Bestelcode 9789012396233
Omschrijving
Ambtenaren: zij maakten het verschil!
Dit schitterende boek beschrijft honderd levens van bijzondere ambtenaren gekoppeld aan het historische moment waarop ze een rol hebben gespeeld of een kenmerkende positie bekleedden. Op die manier komen de belangrijkste momenten uit de geschiedenis van 200 jaar koninkrijk aan bod. Dit boek laat zich dus ook lezen als een geschiedenis van Nederland. Al bladerend zie je Nederland veranderen en hoe de rol van de overheid zich ontwikkelt. In de twintigste eeuw wordt Nederland een verzorgingsstaat en toont de overheid zich op steeds meer terreinen actief. Sommige overheidsfuncties verdwijnen, zoals de beul en de torenwachter, maar er komen vooral veel functies bij. De verwachtingen vanuit de samenleving veranderen voortdurend en de overheid past zich daarop aan.

Een geschiedenis van Nederland - van eenheidsstaat tot participatiesamenleving
Het doel van dit boek is om die ontwikkeling in beeld te brengen en om de diversiteit aan ambtelijk werk zichtbaar te maken. Van secretaris-generaal tot trambestuurder, van Den Haag tot Maastricht, van Indonesië tot Suriname en de Antillen en van 1815 tot 2015. Zonder deze ambtenaren zou Nederland er anders uit hebben gezien. Het is een portret van tweehonderd jaar ambtelijk vakmanschap.
Deze rijk geïllustreerde uitgave is een must-have voor iedere ambtenaar. De uitgave leent zich ook uitstekend als geschenk, voor medewerkers en relaties. Wanneer u meer dan 10 exemplaren wilt bestellen, stuur dan een mail naar overheid@sdu.nl.
Product details
Bestelcode 9789012396233
Productsoort Boek
Aantal pagina's 248
Bestelvorm Losse verkoop
Boeksoort A-boek
Levertermijn Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
Beschikbaarheid Leverbaar
Publicatiedatum 01-09-2015
NUR code 694
Auteur(s) Jeroen Pepers Davied van Berlo

Uw bestelling

Ambtenaren! 200 jaar werken aan Nederland (2e druk)
excl. btw € 17,79 incl. btw € 19,39
Levertijd: Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
  • Gratis verzending
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht