EU vrijhandelsovereenkomsten

Download whitepaper
Header landingspagina 1200 x 450

Als gevolg van het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie (EU), krijgen de internationale handel en met name vrijhandelsovereenkomsten veel publieke aandacht. Terwijl de handelsbarrières tussen de EU-lidstaten zijn weggenomen met de totstandkoming van de interne markt in de EU, worden handelsbarrières tussen de EU en niet-EU landen verwijderd door middel van vrijhandelsovereenkomsten. De Brexit heeft ertoe geleid dat de EU en het Verenigd Koninkrijk momenteel tot een handelsovereenkomst proberen te komen, die in werking zou moeten treden na de afloop van de overgangsperiode op 31 december 2020. 

Wat gebeurt er na de overgangsperiode? 
Na afloop van de overgangsperiode leidt de uittreding van het Verenigd Koninkrijk onvermijdelijk tot grens- en handelsbelemmeringen die we nu nog niet kennen. De gevolgen voor de handel tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk zijn ongetwijfeld ingrijpend: als derde land maakt het Verenigd Koninkrijk niet langer deel uit van de interne markt en de douane-unie van de EU.

Als gevolg daarvan worden nieuwe regels, voorwaarden en procedures van toepassing op de handel in goederen tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk. Ook kan het Verenigd Koninkrijk niet langer profiteren van de EU vrijhandelsovereenkomsten. Een gevolg dat niet alleen exporteurs in het Verenigd Koninkrijk raakt, maar ook EU exporteurs met goederen waarin ingrediënten of materialen zijn verwerkt. 

Deze whitepaper behandelt de hoofd douane- en handelselementen van het profiteren van EU vrijhandelsovereenkomsten met niet-EU handelspartners.

Download whitepaper
Cover whitepaper
In en uitvoer portal

Betrouwbare en actuele informatie

Het onderwerp uit dit whitepaper vindt u ook terug in het online platform In- en Uitvoer van Sdu.

Wie in zijn werk met de douane te maken heeft, weet dat compliant zijn met wet- en regelgeving een must is. Het vraagt om constante alertheid en de juiste content. En dat is precies waarin inenuitvoer.nl in voorziet. Niet voor niets zijn we de meest betrouwbare partner voor douane-expediteurs, declaranten, customs managers, douanemedewerkers, douaneadviseurs, logistiek managers, inkopers, financieel managers, fiscaal adviseurs en advocaten. Vraag hier vrijblijvend een demo aan van In- en Uitvoer.

Gratis demo

Contact

De uittreding van het Verenigd Koninkrijk heeft impact op de internationale handel. Wilt u weten wat het gevolg van de Brexit straks is op de EU vrijhandelsovereenkomsten? Download hier dan de whitepaper ‘EU Vrijhandelsovereenkomsten - Nieuwe impuls met dank aan de Brexit'

Neem voor meer informatie contact met ons op via info@sdu.nl of via onze klantenservice (070) 378 98 80.