Exporteursbegrip in de Europese douanewetgeving

Download whitepaper
Exporteursbegrip in de Europese douanewetgeving

Verkoopt u goederen aan niet-EU afnemers met toepassing van de Incoterm Ex Works? Dan loopt u het risico dat binnenkort uw goederen bij de uitvoergrens worden tegengehouden door de douane. Een onwenselijke situatie natuurlijk als u uw klantrelatie én uw business goed wilt houden. Hoe u dit kunt voorkomen, leest u in de gratis whitepaper.

Een bedrijf dat vanuit de Europese Unie (“EU”) goederen wil exporteren moet een uitvoeraangifte opmaken. Op deze uitvoeraangifte moeten verschillende gegevens worden ingevuld, waaronder de “exporteur” van de uit te voeren goederen. Tot op heden is het mogelijk dat de persoon of entiteit die in de uitvoeraangifte als exporteur wordt opgegeven, buiten het douanegebied van de Unie is gevestigd. De Nederlandse douane heeft aangekondigd dat hier binnenkort verandering in komt.

Grote impact
Bedrijven die niet in de EU zijn gevestigd kunnen als gevolg van deze wijziging niet langer als exporteur worden vermeld in de uitvoeraangifte. De nieuwe situatie kan grote impact hebben op Nederlandse bedrijven. Het is daarom van belang dat bedrijven zich voorbereiden op de strikte handhaving door de huidige supply chain onder de loep te nemen en waar nodig aanpassingen maken.

Alle gevolgen op een rijtje
Alles wat u moet weten over het nieuwe exporteursbegrip in de Europese douanewetgeving én de impact voor niet in de EU gevestigde bedrijven vindt u in deze gratis whitepaper. U leest onder meer achtergronden over:

  • Douanewetboek van de Unie (DWU)
  • Gedelegeerde Verordening van het DWU
  • Het nieuwe exporteursbegrip
  • Wederuitvoer
  • Brexit
  • Incoterms
  • btw
Download de whitepaper
Exporteursbegrip

Contact

Wilt u weten hoe u de impact van de nieuwe definitie kunt beperken voor uw onderneming? Of wilt u meer weten over het toetsen van activiteiten of de invloed op uw onderneming door het nieuwe exporteursbegrip? Download dan hier de whitepaper ‘Het exporteursbegrip in de Europese douanewetgeving’.

Neem voor meer informatie contact met ons op via info@sdu.nl of via onze klantenservice (070) 378 98 80. 

Betrouwbare en actuele informatie

Het onderwerp uit dit whitepaper vindt u ook terug in het online platform In- en Uitvoer van SDU.

Wie in zijn werk met de douane te maken heeft, weet dat compliant zijn met wet- en regelgeving een must is. Het vraagt om constante alertheid en de juiste content. En dat is precies waarin inenuitvoer.nl in voorziet. Niet voor niets zijn we de meest betrouwbare partner voor douane-expediteurs, declaranten, customs managers, douanemedewerkers, douaneadviseurs, logistiek managers, inkopers, financieel managers, fiscaal adviseurs en advocaten. Vraag hier vrijblijvend een demo aan van In- en Uitvoer.

Gratis demo
in en uitvoer