Oorsprong - Eén van de drie heffingsgrondslagen

Download whitepaper
Header landingspagina

Oorsprong is één van de drie heffingsgrondslagen – naast de classificatie en de douanewaarde – voor de bepaling van de douaneschuld. Aan de hand van de oorsprong  van de goederen wordt vastgesteld of een verlaagd tarief of een ‘extra’ heffing van toepassing is.

Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen de niet-preferentiële en de preferentiële oorsprong. Deze whitepaper licht de verschillen toe en wordt in gegaan op de problematiek bij oorsprong in de praktijk. 

De volgende onderwerpen komen in deze whitepaper aan bod: 

  • Niet-preferentiële oorsprong
  • Preferentiële oorsprong
  • Herkomst versus oorsprong
  • Oorsprongsfraude
Download whitepaper
Whitepaper oorsprong
Portal In- en uitvoer

Betrouwbare en actuele informatie

Het onderwerp uit dit whitepaper vindt u ook terug in het online platform In- en Uitvoer van Sdu.

Wie in zijn werk met de douane te maken heeft, weet dat compliant zijn met wet- en regelgeving een must is. Het vraagt om constante alertheid en de juiste content. En dat is precies waarin inenuitvoer.nl in voorziet. Niet voor niets zijn we de meest betrouwbare partner voor douane-expediteurs, declaranten, customs managers, douanemedewerkers, douaneadviseurs, logistiek managers, inkopers, financieel managers, fiscaal adviseurs en advocaten. Vraag hier vrijblijvend een demo aan van In- en Uitvoer.

Gratis demo

In samenwerking met Customs Knowledge

Deze whitepaper wordt u aangeboden door Customs Knowlegde. Customs Knowlegde adviseert het bedrijfsleven op het gebied van douane, product- en voedselveiligheid en internationale handel. Daarnaast voeren ze bezwaar- en beroepsprocedures bij de diverse gerechtelijke instanties en geven ze opleidingen, workshops en trainingen. Ze begeleiden bij controles van de Douane, bij het aanvragen van vergunningen of helpen bij het optimaliseren van de douanelogistiek. 

Logo CK

Contact

Het toekennen van de juiste goederencode kan soms ingewikkeld lijken. Met In- en uitvoer kunnen we u daarbij helpen. Neem voor meer informatie contact met ons op via info@sdu.nl of via onze klantenservice (070) 378 98 80.